monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Spectacolul „WERTHER” revine la Operă! Dirijorul austriac Friedrich Pfeiffer, în premieră la pupitrul aclamatului spectacol

„Werther”, cel care a deschis în aplauze furtunoase Stagiunea lirică 2015-2016, se întoarce. Opera din Cluj-Napoca îi invită pe spectatori miercuri, 18 noiembrie, începând cu ora 18:30, la a treia reprezentație a celei mai noi montări a operei lui Jules Massenet într-un spectacol deosebit, care îl are ca invitat special pe dirijorul austriac Friedrich Pfeiffer.

Noua montare a creației lui Massenet revine la Cluj la nouă decenii de la premiera de pe aceeași scenă, fiind rezultatul colaborării dintre teatrul liric român și o echipă regizorală din Franța, formată din regizoarea Nadine Duffaut și scenograful Louis Désiré, care s-a bucurat de implicarea Vioricăi Cortez, vocal coach al proiectului.   


Spectacolul pus în scenă miercuri, 18 noiembrie, îl aduce în fața publicului clujean pe reputatul dirijor Friedrich Pfeiffer, unul dintre cei mai apreciați dirijori din Austria. Născut la Hainburg, acesta a intrat în contact cu muzica clasică încă din copilărie, fiind membru al celebrului Cor de Băieți din Viena, o promițătoare rampă de lansare pentru mulți dintre muzicienii aclamați la nivel internațional. Inițial performând ca artist instrumentist, Pfeiffer a cântat timp de două decenii în numeroase orchestre, urmând ca în anul 1985 să se afirme pe plan internațional și ca dirijor, fiind un invitat permanent al orchestrelor din Praga, Salzburg, Japonia și Viena, iar din 2011 este și dirijor-invitat al Operei Naționale din Chișinău. 

Din distribuţie vor face parte Hector Lopez, în rolul tânărului poet Werther,  Maria Jinga –invitată, debut, întruchipând o gingașă și inocentă Charlotte,  Cristian Hodrea, determinatul Albert, Simonfi Sandor (Le Bailli), Sergiu Coltan- invitat (Schmidt), Beniamon Pop, Bogdan Nistor, Oana Trîmbițaș- invitată (Sophie), Alexandra Hordoan, Călin Nițulescu, alături de micuții invitați ai Corului de copii ”Junior VIP”  Matei Bojan, Vlad Corb, Karina Mitrana, Anda Popovici, Alessia Ilea și Natalia Barz, în rolul micilor frățiori, coordonați muzical de Anca Mona Mariaș.  Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca se află sub bagheta dirijorului Friedrich Pfeiffer.

Etichete: opera