Actualitate

Franța își închide granițele după atentatele de vineri seara

Preşedintele Franţei, François Hollande, a anunţat, vineri noapte, că a fost decretată stare de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei, în urma atacurilor teroriste ce au avut loc la Paris. Franţa îşi va închide astfel frontierele, iar administraţia de la Paris a declanşat Planul Alpha - reacţie la atentate multiple -, Guvernul urmând să se întrunească într-o şedinţă de urgenţă.

Administraţia Francois Hollande a decis mobilizarea a 1.500 de militari în întreaga ţară, pentru misiuni de ajutare a Poliţiei şi Jandarmeriei, în contextul atentatelor de la Paris.

„Aproximativ 1.500 de militari suplimentari au fost mobilizaţi începând de vineri seară”, a transmis Palatul Elysée.


„Au fost adoptate două decrete: primul se referă la decretarea stării de urgenţă, al doilea, la o serie de măsuri speciale adoptate în regiunea Ile-de-France. Dispoziţiile permit plasarea în arest preventiv la domiciliu a tuturor persoanelor considerate periculoase”, precizează Preşedinţia Franţei.

Preşedintele Francois Hollande a decretat starea de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei şi a dispus închiderea temporară a frontierelor.


„Toate forţele posibile trebuie mobilizate pentru neutralizarea teroriştilor”, a declarat Hollande, cerând mobilizarea armatei.

„Parisul a fost ţinta unor atacuri fără precedent”, a subliniat Hollande.


Cel puţin două explozii, comise aparent de terorişti sinucigaşi, au avut loc vineri seară în faţa „Stade de France”, în cursul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. La meci asista şi preşedintele Francois Hollande, care a fost evacuat în siguranţă. Hollande va face curând o declaraţie adresată naţiunii.

În paralel, terorişti au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul Parisului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter