Actualitate

Banii pe care Primăria Cluj i-a obţinut cu titlu de sponsorizare de la firma Coral sunt ţinuţi la secret

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca refuză să spună sumele pe care le-a primit cu titlu de sponsorizare de la firma Coral Impex. La mai bine de o lună după ce procurorii anticorupţie au descins la Primăria Cluj într-un dosar de corupţie, reprezentanţii instituţiei publice se ascund după clauzele de confidenţialitate din contractul încheiat cu firma care se ocupă de deratizarea şi dezinsecţia în oraş.

Firma Coral Impex a sponsorizat în ultimii ani cele mai mari evenimente organizate de Primăria Cluj-Napoca. Procurorii DNA au făcut verificări în luna octombrie la Primăria Cluj-Napoca de unde a ridicat hotărâri de Consiliu Local, contracte de prestări servicii şi contracte de sponsorizare încheiate între municipalitate şi SC Coral Impex.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca nu au putut preciza la cât se ridică valoarea acestor contracte.  Nici la o lună după ce instituţia a fost călcată de procurorii anticorupţie, nu am reuşit să aflăm la cât se ridică valoarea aceste contracte.


“Primăria municipiului Cluj-Napoca a semnat contracte de parteneriat cu firma Coral Impex SRL, începând cu anul 2012, pentru toate evenimentele organizate de către instituția noastră (Zilele Clujului, 1 Decembrie, Revelion, 10 pentru Cluj, Târgul de Crăciun și Seri de Vară Clujene). Având în vedere clauzele contractuale (art. 8 clauze speciale din contractele   de   parteneriat   –   lit.   5   -    Termenii   prezentului   contract   sunt confidentiali și nu pot fi făcuți publici fără acordul scris al celeilalte părți semnatare)  și   faptul   că   nu   am   primit   un   răspuns   la   solicitarea   adresată societății Coral Impex SRL în vederea obținerea acordului scris al acesteia, nu vă putem pune la dispoziție informațiile referitoare la sumele primite cu titlu de sponsorizare din partea societății amintite”, se arată într-un răspuns al Primăriei Cluj-Napoca.

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Cluj, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2013 - 2015. Procurorii DNA Cluj susţin că în perioada 2013 – 2015 persoane reprezentând SC Coral Impex SRL Ploieşti ar fi oferit diferite sume de bani şi bunuri cu titlu de mită unor funcţionari din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, instituţie cu care societatea derula relaţii contractuale de prestări de servicii (dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare).


Potrivit DNA, până în acest moment, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Adriana Lucia Măgurean şi Mariana Capota, şef, respectiv consilier la Serviciul Tehnic Reparații Imobile, Monitorizare Servicii Comunitare de Utilități Publice din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

De asemenea, s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectul Constantin Dorin Prunoiu, angajat al SC Coral Impex SRL Ploieşti, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de dare de mită, în formă continuată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter