Actualitate

Scandal în CNA: Valentin Jucan, acuzat că "s-a căţărat" pe tragedia din Colectiv pentru imagine

Doi membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Monica Gubernat şi Radu Herjeu, i-au reproşat lui Valentin Jucan, alt membru CNA, că "s-a căţărat" pe tragedia din Colectiv pentru propria imagine, Jucan respingând acuzaţiile şi spunându-le celor doi că ar trebui să le fie ruşine.

Şedinţa de marţi a CNA a devenit foarte agitată, după ce Valentin Jucan a dat drumul unei înregistrări audio cu "vocea străzii", spunând că va bloca toate şedinţele Consiliului până când Laura Georgescu va fi înlăturată de la conducerea CNA.

Decizia unilaterală de a bloca şedinţa CNA i-a revoltat pe ceilalţi membri ai Consiliului prezenţi la şedinţa de marţi - la care nu participă Laura Georgescu -, respectiv Florin Gabrea, Lorand Turos, Viorel Buda, Lorand Turos, Monica Gubernat (preşedinte de şedinţă), Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea. Aceştia au spus că CNA trebuie să aibă o poziţie comună, iar Radu Călin Cristea a şi părăsit şedinţa Consiliului.


Scandalul a culminat cu o serie de replici tăioase pe care unii membri ai CNA şi le-au aruncat unii altora, în momentul în care Consiliul a discutat despre o propunere pe care majoritatea membrilor CNA să o transmită Comisiilor de Cultură ale Parlamentului, privind eventuala înlăturare de la conducerea instituţiei a Laurei Georgescu.

Însă unii membri ai CNA - Monica Gubernat şi Radu Herjeu - au spus că ar trebui să fie supusă atenţiei Comisiilor de Cultură ale Parlamentului situaţia în care se află Consiliul şi circul creat marţi de Valentin Jucan.


"Dacă, în acest moment, numim problema Laura Georgescu, voi cere şi eu demisia domnului Valentin Jucan (...) Consider că activitatea CNA nu poate continua, dacă domnul Jucan va avea acest gen de comportament", a spus Monica Gubernat.

Monica Gubernat a spus că, din punctul său de vedere, Valentin Jucan nu îşi îndeplineşte mandatul. "În acest moment, nu văd nicio diferenţă între Laura Georgescu şi Valentin Jucan", a spus Gubernat.


De asemenea, Monica Gubernat a făcut referire la o serie de poziţii publice luate de Valentin Jucan referitor la incendiul din clubul Colectiv, precizând că acesta a făcut respectivele afirmaţii fără a avea mandatul CNA şi a profitat de această tragedie pentru a-şi face imagine. "Valentin Jucan se caţără pe nemulţumirile angajaţilor. Se caţără pe tragedia de la Colectiv pentru a-şi face imagine. Eu nu accept aşa ceva", a spus Gubernat.

În acel moment, Valentin Jucan a reacţionat pe un ton ridicat, spunând: "Să vă fie ruşine, doamnă Gubernat". Valentin Jucan s-a arătat, totodată, revoltat de comparaţia cu Laura Georgescu.


La rândul său, membrul CNA Gabriel Tufeanu i-a spus lui Valentin Jucan că este mai rău decât spune acesta din urmă că este Laura Georgescu.

"Îmi doresc la nebunie să ajungem la Parlament şi să răspundeţi cu mandatul", i-a răspuns Valentin Jucan.


Totodată, membrul CNA Radu Herjeu a spus că nu vrea să fie asociat cu circul făcut în şedinţa de marţi de Valentin Jucan, care nu are nicio legătură cu Laura Georgescu. Şi Radu Herjeu a spus că Valentin Jucan a profitat de tragedia din Colectiv pentru a-şi face imagine.

"Circul de astăzi nu l-a făcut Laura Georgescu. Eu vreau să mă duc la Parlament să găsim o soluţie la situaţia din CNA (..). Domnul Jucan a profitat de moartea copiilor alora (din Colectiv, n.r.) ca să facă circ (...)", a spus Herjeu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter