Actualitate

Două cluburi închise în Cluj, în urma controalelor pompierilor. Ce nereguli au găsit autorităţile

Pompierii au desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute o serie de controale la cluburile, barurile şi discotecile din Cluj-Napoca.

Astfel în zilele de sâmbătă și duminică, pe timp de noapte, au fost desfășurate controale în zona centrului istoric, la un număr de 26 de cluburi de către nouă inspectori de prevenire ai ISU Cluj, în cooperare cu efective ale inspectoratelor judeţene de poliţie şi jandarmi.

Autorităţile au găsit un număr de 32 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, în urma cărora au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, dintre care șapte avertismente și 13 amenzi, în cuantum de 75.500 lei, iar două dintre cluburile controlate au fost închise.


Principalele deficienţe au constat în funcționarea fără obținerea autorizaţiei de securitate la incendiu, lipsa organizării activităţii de apărare împotriva incendiilor pe locul de muncă, neîntreţinerea şi neverificarea corespunzătoare a mijloacelor de primă intervenţie, neîntreţinerea corespunzătoare sau lipsa iluminatului de siguranţă și securitate pentru evacuare, exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice și diminuarea sau nemarcarea căilor de evacuare.

Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Avram Iancu” al județului Cluj va continua şi în perioada următoare acţiunile de control atât în cluburi, cât şi la celelalte obiective planificate (operatori economici cu diferite domenii de activitate, instituţii şi localităţi) din întreg judeţul.


„Considerăm, ca și până acum, foarte important interesul persoanelor din cadrul operatorilor economici de a-și însuși mai bine aspectele ce țin de siguranța și securitatea proprie și a utilizatorilor, precum și adoptarea unui comportament preventiv de către populație”, au declarat reprezentanţii ISU.

abonare newsletter