Actualitate

Barurile de fiţe din centrul Clujului, amendate de pompieri. Nereguli cu duiumul

Pompierii clujeni au descins în marea majoritate a barurilor din centrul oraşului şi nu numai, unde au aplicat primele amenzi. Zeci de localuri s-au ales cu activitatea suspendată pentru mai multe nereguli.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Cluj a organizat în perioada 7 – 9 noiembrie un control la 26 de obiective - cluburi, baruri, cafenele, restaurante, discoteci din municipiul Cluj-Napoca. Reprezentanţii ISU Cluj au aplicat 13 amenzi, valoarea totală fiind de 75.500 lei.

“Principalele deficienţe constatate au fost cele privind organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor, existenţa şi funcţionarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, în opt situaţii reprezentanţii localurilor verificate trebuie să se prezinte, în zilele următoare, la ISU Cluj pentru finalizarea controalelor”, spune ISU Cluj.


Potrivit datelor furnizate de către inspectorii de la Protecţia Consumatorului au fost verificate 45 baruri, cluburi, discoteci şi cafenele din municipiul Cluj-Napoca. Au fost aplicate sancţiuni cuprinse între 300 – 5000 lei, valoarea totală a amenzilor fiind de aproximativ 50.600 lei şi au existat 18 decizii de suspendare de activitate în rândul agenţilor economici verificaţi (lipsă extinctoare, lipsă ventilaţie sau necorespunzătoare, lipsă delimitare spaţiu fumători/nefumători, lipsă autorizaţie etc).

De asemenea, în paralel cu aceste acţiuni, reprezentanţii ITM Cluj efectuează controale la firmele care comercializează materiale pirotehnice pentru a evita eventuale incidente, dată fiind apropierea sărbătorilor de iarnă când acestea sunt folosite mai des.


Potrivit unor surse, printre barurile controlate şi amendate se numără Diesel sau After Eight. Pompierii au vrut să verifice şi cluburile Janis, My Way și Vertigo, dar le-au găsit închise, dar le-au găsit închise.

Ultimele Stiri
abonare newsletter