Actualitate

Echipe medicale din Cluj-Napoca au însoțit răniții de la Colectiv în Marea Britanie și Norvegia

Echipele medicale de transport aerian din Târgu Mureș și Cluj-Napoca, însumând 17 medici și asistenți medicali, i-au însoțit pe cei 10 răniți de la Clubul Colectiv în Marea Britanie și Norvegia, a declarat, luni, președintele Comisiei de medicină de urgență și dezastre din cadrul Ministerului Sănătăți, dr. Cristian Boeriu, coordonatorul UPU-SMURD Târgu Mureș.

Acesta a arătat că echipajele respective l-au anunțat duminică noaptea că transportul a decurs bine și că ei urmează să revină la Târgu Mureș și Cluj-Napoca.

Dr. Cristian Boeriu a spus că s-a luat decizia de a se trimite echipaje specializate în medicina de urgență din Târgu Mureș și Cluj-Napoca în sprijinul UPU-SUMRD București pentru a se da posibilitatea medicilor și asistenților medicali din București „să se odihnească”.


Echipa UPU-SMURD Târgu Mureș este compusă din trei medici primari specialiști și doi rezidenți precum și patru asistenți medicali, în timp ce de la Cluj-Napoca au participat patru medici și patru asistenți medicali.

Dr. Boeriu a precizat că echipa mureșeană a însoțit și transportul către Bruxelles, de vinerea trecută.

Etichete: medici
abonare newsletter