monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Primarul unei comune din judeţul Cluj, cercetat de ANI. Şi-a angajat nevasta la primăriei şi i-a dat şi un spor pentru condiţii periculoase de muncă

Silviu Boldor

Agenţia Naţională de Integritate a constatat săvârșirea infracțiunii de conflict de interese în cazul unui primar din judeţul Cluj. Potrivit ANI, acesta este cercetat pentru conflict de interese administrativ şi penal.

Agenţia Naţională de Integritate spune că, în calitate de primar al comunei Căşeiu, Silviu Boldor a aprobat și semnat mai multe documente privind reluarea activității și promovarea într-o funcție superioară a soției acestuia, Anca Viorica Boldor, în cadrul primăriei comunei Cășeiu.

“Totodată, Silviu Boldor a aprobat și semnat documentele prin care angajații instituției, printre care și soția acestuia, au primit un spor pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă. Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României”, susţin reprezentanţii ANI.


ANI mai susţine că primarul din Căşeiu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Legea spune că „persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate public […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea public respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadăde 3 ani de la încetarea mandatului”.