Actualitate

Campanie de informare și quiz night de ziua Națiunilor Unite

Ieri, 24 octombrie, s-au împlinit 70 de ani de la înființarea Națiunilor Unite, iar UN Youth Association of Romania, Cluj Branch, a sărbătorit evenimentul printr-o campanie de informare și printr-un quiz night.

În prima parte a zilei de sâmbătă, de la ora 12 până la ora 16, membri ai asociației s-au plimbat cu o pancartă prin centrul Clujului întrebându-i pe oameni dacă știu ce se sărbătorește și dacă vor să ia parte la Campania lor.

“Ziua de 24 octombrie 2015 a fost una foarte importantă pentru Asociație, fiind ziua în care ONU și cele 193 de state membre au sărbătorit 70 de ani de la intrarea în vigoare în 1945 a Cartei Națiunilor Unite. Pentru a propaga semnificația acestei zile la nivel local, am ales, ca și anul trecut, să facem o campanie de informare într-o manieră creativă, ieșind din mediu online și făcând poze persoanelor în oraș, cu o pancartă pe care scria #HappyBirthdayUN și #70UN deoarece am vrut să reliefăm original și de impact rolul substanțial al Organizației Națiunilor Unite”a precizat Adina Vițelaru, președinta asociației.


De la ora 18, la Cizmărie a avut loc a doua parte a evenimentului, un quiz night cu tematică ONU, adică un concurs pe echipe unde acestea trebuiau să răspundă la întrebări despre Națiunile Unite, de exemplu: Unde are sediul Organizația Națiunilor Unite? Care sunt limbile oficiale ale Națiunilor Unite? sau Câte state sunt membre ONU în momentul actual?

“Ideea de la care a pornit acest proiect a constat în transmiterea și asimilarea de către public a cât mai multe cunoștințe despre ONU, iar prin campanie și quiz, noi considerăm că am reușit acest lucru. Dacă ziua am adus la cunoștință despre semnificația zilei de 24 octombrie și informații de bază despre ONU, seara abordarea a fost una mai complexă, ajungând să putem discuta teme mai detaliate despre aceasta”,a continuat Adina Vițelaru.


“E pentru prima dată când particip la așa ceva și mi-a plăcut să petrec timp de calitate cu oameni noi sau mai puțin cunoscuți și să descopăr interese comune, păreri impărtăsite sau diferențe ce pot stârni curiozitate. Cel mai mult mi-a plăcut lucrul în echipă, și anume faptul că 4 oameni pe care eu, cel puțin, nu îi cunoșteam, am lucrat, cooperat pentru un scop comun, adică quiz-ul referitor la ONU”,  a precizat Sonia Alexandra Ichim, participant la quiz.

 La finalul evenimentului, UN Youth Cluj, a oferit ca și premii semne de carte, cărți și gogoși.


UN Youth Association of Romania este o asociație de tineret cu filiale la Cluj, București, Timișoara, Constanța, Craiova și Iași și are că scop promovarea valorilor și activităților ONU.

Articol scris de Alexandra Denisa Neagoe, studentă la Jurnalism, FSPAC-UBB

Etichete: onu
Ultimele Stiri
abonare newsletter