monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Ce s-a decis în privinţa terminalului intermodal

Consiliul Judeţean Cluj susţine că participanţii la întâlnirea de ieri de la Ministerul Transporturilor au căzut de acord asupra faptului că în Master Planul General de Transport al României aprobat de Guvernul României şi avizat de Uniunea Europeană se prevede exclusiv posibilitatea implementării la Cluj a unui proiect de transport multimodal şi “în niciun caz a unuia de transport intermodal”.

„Potrivit aceluiaşi document, beneficiar al unei asemenea platforme multimodale care vizează interconectarea transportului cargo pe calea ferată cu cel rutier este exclusiv Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca. În acest context, părţile prezente la întâlnire au convenit să analizeze posibilitatea încheierii unei asocieri în vederea promovării unui proiect care să vizeze realizarea platformei multimodale în municipiul Cluj-Napoca. În mod evident, promovarea unui asemenea demers va necesita realizarea unui nou studiu de fezabilitate şi, eventual, chiar a unora de prefezabilitate”, susţin reprezentanţii CJ Cluj.

„Practic, asistăm la un moment 0 în care am ajuns cu toţii la concluzia că singura variantă posibilă la Cluj e cea a unui proiect de transport multimodal şi că, potrivit Master Planului, nu poate coincide cu transportul intermodal. Ne exprimăm, o dată în plus, întreaga disponibilitate de a contribui la implementarea acestui proiect, urmând să acordăm municipiului Cluj-Napoca sprijinul de care va avea nevoie în acest sens” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan.


La întâlnirea de ieri, organizată la iniţiativa prefectului judeţului Cluj au participat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan împreună cu alţi membri din conducerea aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Cluj, prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, directorul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, directori şi reprezentanţi din Ministerul Transporturilor, inclusiv conducerea CN C.F.R. Infrastructură şi cea a CN C.F.R. Călători.