monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Dosar penal privind legalitatea folosirii coloanelor oficiale de către şefii de instituţii. Denunţul la DNA i-a vizat pe Gabriel Oprea, Tiberiu Niţu şi Patriarhul Daniel

DNA a deschis un dosar penal, în urma unui denunţ, privind legalitatea folosirii coloanelor oficiale în cazul tuturor şefilor de instituţii. Denunţul la DNA privind legalitatea folosirii coloanelor oficiale de către şefii de instituţii a fost făcut de o organizaţie neguvernamentală, iar plângerea a vizat folosirea coloanelor de către Gabriel Oprea, Tiberiu Niţu, procurorul general al României, şi Patriarhul Daniel, spun surse judiciare.

Denunţul la DNA privind legalitatea folosirii coloanelor oficiale de către şefii de instituţii a fost făcut de o organizaţie neguvernamentală, iar plângerea a vizat folosirea coloanelor de către Gabriel Oprea, Tiberiu Niţu, procurorul general al României, şi Patriarhul Daniel, spun surse judiciare.

Surse judiciare au declarat, joi, că DNA a primit o sesizare de la o persoană şi de la o organizaţie neguvernamentală, referitoare la folosirea coloanei oficiale de către Gabriel Oprea, procurorul general al Românieri, Tiberiu Niţu şi Patriarhul Daniel.


Dosarul penal a fost înregistrat la 5 noiembrie, ca urmare a unui denunţ, având ca obiect legalitatea folosirii repetate a dispozitivelor de însoţire în trafic, de către conducătorii de instituţii, potrivit DNA.

În această cauză, se va face mai întâi cercetare "in rem", cu privire la faptă, urmând să se stabilească dacă vor fi şi persoane puse sub acuzare.


Conform Regulamentului de aplicare a Codului Rutier, echipaje ale Poliţiei Rutieră asigură însoţirea coloanelor oficiale doar în cazul şefului statului, preşedintelui Senatului, preşedintelui Camerei Deputaţilor şi primului ministrului. Miniştrii pot beneficia de însoţire cu echipaje ale Poliţiei Rutiere doar "în situaţii deosebite, care impun deplasarea în regim de urgenţă", conform prevederilor legale.