Actualitate

Emil Boc s-a prezentat la DNA

Primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, fost premier și fost șef PDL, s-a prezentat joi la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat în dosarul în care este anchetată Elena Udrea sub control judiciar pe cauțiune.

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc spune că se va prezenta, joi, la DNA Bucureşti, unde a fost citat ca martor în dosarul în care Elena Udrea este cercetată pentru fapte de corupţie privind vânzarea unei vile din Eforie Sud şi un contract între Hidroelectrica şi o firmă.

Boc a afirmat că a primit într-adevăr o invitaţie, în calitatea sa de fost preşedinte de partid. "Marţi am primit o invitaţie pentru joi, în calitatea de martor în dosarul 87/2015, în care au mai fost audiaţi Vasile Blaga, Adriean Videanu, Anca Boagiu şi Ioan Oltean, (dosar - nr) în legătură cu care s-a încuviinţat procedura controlului judiciar pentru doamna Elena Udrea. Voi merge ca martor, în calitate de fost preşedinte de partid, la DNA Bucureşti", a spus Boc.


În acelaşi dosar, marţi au dat declaraţii la DNA, tot în calitate de martor, fostul preşedinte al PDL Vasile Blaga, şi deputatul Ioan Oltean, fost vicepreşedinte şi secretar general al PDL, iar miercuri Anca Boagiu, fost prim-vicepreşedinte al PDL, şi Adriean Videanu, fost preşedinte al PDL Bucureşti.

Vasile Blaga declara, la ieşirea de la DNA, că le-a spus procurorilor că nu are cunoştinţă de "nicio spronsorizare de trei milioane de euro sau de dolari" de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu şi că astfel de lucruri nu s-au discutat niciodată în prezenţa sa.


Întrebat despre afirmaţiile Elenei Udrea, potrivit cărora acesta ar fi cunoscut modalitatea de finanţare a partidului în campanie, Oltean a arătat: "Numai doamna Udrea poate să vă răspundă, eu nu am cum să vă răspund... Aşa erau finanţate campaniile...".

Elena Udrea a fost pusă, vineri, sub control judicar pe cauţiune, stabilită la cinci milioane de lei, în dosarul privind fapte de corupţie legate de vânzarea şi renovarea unei vile din Eforie Sud, dar şi un contract între Hidroelectrica şi o firma privată, pentru care fostul ministru ar fi cerut aproximativ cinci milioane de dolari. Camera Deputaţilor a avizat începerea urmăririi penale şi reţinerea Elenei Udrea în această cauză. Udrea a declarat, chiar în Parlament: “Eu mă mir despre unii colegi de la PDL care votau azi și despre care dacă mă apuc să scriu denunțuri, i-ar aștepta mulți ani de pușcărie. Eu mă întreb dacă ei dorm liniștiți noaptea pentru că și eu am o memorie și-mi aduc aminte lucruri”.


„Partidele se finanţează cu bani negri de 26 de ani, firmele sau persoanele fizice vin şi aduc bani la partide şi nu vor să apară între donatorii pentru campanii sau pentru partide”, a spus Udrea la o emisiune televizată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter