Actualitate

Liderul PSD Cluj, Remus Lăpușan: Viaţa politică şi administrativă trebuie restartată, să facem alegeri anticipate. Cum comentează ceilalți lideri politici de la Cluj demisia lui Ponta

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, consideră că demisia lui Victor Ponta reprezintă un act de demnitate şi curaj şi crede că ar trebui să aibă loc "un restart" al vieţii politice şi administrative, proces care presupune alegeri anticipate.

Remus Lăpuşan a declarat, miercuri, pentru Mediafax că alegerile anticipate ar trebui să aibă loc pentru administraţiile locale, pentru Parlament şi preşedintele României.

"Demisia lui Victor Ponta a fost un gest de demnitate şi curaj şi cred că, dacă s-a ajuns aici, atunci este momentul unui restart de la zero în viaţa politică şi administrativă. Să stabilim principii şi valori pentru a continua mai departe, împreună cu societatea civilă. Cred că ne putem gândi la alegeri anticipate pentru primării, consilii judeţene, Parlament şi preşedintele României, dar şi la modificarea Constituţiei. Anarhia nu este o soluţie", a spus Lăpuşan.


Copreședintele PNL Cluj Marius Nicoară susține că demisia premierului trebuia sa fi venit mai demult, iar senatorul UDMR Laszlo Attila atrage atenția că alegerile anticipate nu reprezintă o soluție.

“Trebuia să se fi întâmplat mai demult, de când s-a discutat de plagiat sau atunci când a fost trimis în judecată. Societatea civilă a avut o reacție emoțională, dar este bine că a demisionat în urma acesteia. Sunt de acord cu organizarea de alegeri anticipate”, a declarat co-președintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, pentru Monitorul de Cluj.


“Este o decizie înțeleaptă, urmează să vedem ce se va întâmpla de acum încolo, pentru că trebuie găsită rapid o soluție operativă pentru guvernare. Cât despre anticipate, este foarte greu să vorbim acum despre asta și este oricum complicat. Eu cred că soluția este în mâna președintelui”, a declarat și senatorul UDMR de Cluj Laszlo Attila.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter