Actualitate

Clujul, SOLIDAR CU TRAGEDIA din București

Clujul se solidarizează cu tragedia din București. Într-un gest de aliniere la doliul național care a cuprins țara, mare parte din evenimentele care urmau să aibă loc în diferite locații din oraș au fost anulate.

În mod normal, astăzi ar fi fost încă o altă seară de sâmbătă, în care lumea urma să iasă în oraș și să petreacă în cluburile din Cluj-Napoca. În mod normal, astăzi clujenii ar fi trebuit să se gândească doar la care petrecere de Halloween să meargă. Seara de ieri a schimbat, însă, datele problemei. Suntem în stare de doliu național și Clujul s-a solidarizat cu asta.

Cele mai multe evenimente anunțate au fost anulate. Flying Circus Pub a anulat Petrecerea de Halloween programată să înceapă în scurt timp. „Suntem în asentimentul celor care găsesc de neconceput orice manifestare culturală, artistică și sportivă programată pentru această zi”, se arată într-o postare de pe Facebook. Cei de la Nefiresc au contramandat și ei petrecerea din pădurea Hoia. „Cu părere de rău vă anunțăm că evenimentul de Halloween a fost anulat. Decizia a venit în urma tragediei ce a avut loc aseară în București. Nu putem concepe să continuăm evenimentul”, au explicat aceștia. Cei de la Boiler Club au luat aceeași decizie de a anula petrecerea de diseară. În aproximativ același spirit, cei de la NOA au hotărât să continue cu planurile deja stabilită și să nu anuleze evenimentul din această seară. Au spus, însă, că vor dona profiturile obținute celor afectați de această tragedie. La fel au hotărât și cei din The Shelter care, pe lângă faptul că vor dona câștigurile obținute de pe urma evenimentului din seara asta, vor amenaja și o cutie de donații care se vor duce înspre Goodbye To Gravity, trupa care a susținut concertul din Colectiv aseară și a cărui chitarist a decedat în urma incidentului. Ceilalți membri ai trupei sunt la spital, în stare gravă.


Nu numai localurile s-au alăturat zilelor de doliu. Protestul împotriva lui Gabriel Oprea care urma să se organizeze mâine (duminică, 1 noiembrie) a luat o altă turnură. Dumitru Cornel Vâlcu a scris pe pagina de Facebook dedicată protestului următoarele: „[...] nu cred că putem desfășura protestul programat pentru mâine. Cel puțin, nu ca protest, și nu izolând cazul lui Bogdan Gigină (sau al lui Oprea) de inimaginabilele evenimente de la Colectiv. Cel mult, voi veni mâine în Piața Unirii să așez o candelă și să tac. Nu vreau să spun sau să strig nimic, e prea devreme.”

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter