Actualitate

UPDATE - 27 DE MORȚI, peste 150 DE RĂNIȚI într-un INCENDIU la un club din București! S-a instituit COD ROȘU DE URGENȚĂ. O parte dintre victime AR PUTEA FI ADUSE LA CLUJ! FOTO - VIDEO

Un incendiu în clubul Colectiv din București s-a soldat cu 27 DE MORȚI și peste 150 DE RĂNIȚI. Ministerul Sănătății face apel la donarea de sânge. S-a instituit Cod Roșu pentru situații de urgență, deoarece spitalele din Capitală sunt supraaglomerate și nu mai fac față situației.

UPDATE. Numărul persoanelor decedate a ajuns la 27, după ce un alt rănit a murit la Spitalul Universitar, a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

UPDATE. Alte două numere de telefon au fost deschise pentru a afla informații despre tragedia de la clubul Colectiv: 021.313.0605 și 021.312.2547. Autoritățile fac apel ca la aceste numere să sune doar cei care au informații certe despre persoane care au fost în club și nu au ajuns acasă, pentru a ușura identificarea victimelor și a nu aglomera inutil liniile telefonice.


021.206.9291 ESTE NUMĂRUL DE URGENȚĂ LA CARE SE POT OFERI INFORMAȚII DESPRE VICTIME. Potrivit secretarului de stat din Ministerul Sănătății, Raed Arafat, cele mai multe dintre victime nu au asupra lor acte de identitate și nu pot fi identificate. La acest număr se pot oferi informații despre persoane despre care familia știe că s-au aflat în club și nu au ajuns acasă, fiind posibil să se numere printre victime. Tot la acest număr se pot solicita informații despre victimele accidentului.

UPDATE. Ministrul de Interne a confirmat 26 de morți. S-a instituit COD ROȘU pentru situații de urgență. Codul Roșu este o procedură la nivelul Ministerului de Interne și al Sănătății, care se activează în cazul accidentelor cu victime multiple, când spitalele nu pot face față situației.


Cei mai mulţi răniți au fost transportaţi la Spitalul Floreasca (50), Spitalul de Arşi (27), Spitalul Bagdasar (24), Spitalul Universitar (16). Alţi răniţi au ajuns la Spitalul Militar, la Elias, Colţea, Pantelimon, Sf. Ioan, dar şi la Spitalul Judeţean Ilfov.

Potrivit lui Arafat, în momentul de faţă se analizează dacă trebuie mutaţi pacienţi de la un spital la altul în Capitală sau chiar la secţii de terapie intensivă din afara Bucureştiului. Ministerul Sănătăţii face apel către oameni să doneze sânge pentru victimele incendiului.


Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa a ajuns la 26, iar 154 de persoane rănite au fost transportate la toate spitalele de urgenţă din Bucureşti, a anunţat secretarul de stat Raed Arafat, care a ajuns la faţa locului.

UPDATE. "Au intervenit 11 mașini de pompieri, 28 de mașini de prim ajutor de la SMURD, 29 de mașini de la serviciul de ambulanță, 2 mașini de terapie intensivă de la SMURD, au fost mobilizați medici și asistenți suplimentar de la Spitalul Floreasca, care au fost aduși aici, 3 mașini de transport multiple victime și două unități mobile de primiri urgențe pentru materiale", a spus Arafat. El a a adăugat că "s-a încercat resuscitarea mai multor victime, din păcate fără succes", din cauza intoxicației cu fum.


"S-au transportat la spitale 88 de persoane cu mașinile SMURD-ului și Serviciului de Ambulanță. Având în vedere numărul mare, chiar dacă sunt arși, împreună cu dl ministru Bănicioiu ne-am consultat și au fost transportați la toate spitalele de urgență: la Floreasca, la Spitalul de Arși, la Spitalul Universitar, la Elias, la Bagdasar, urmând ulterior să fie rearanjați după gravitatea cazurilor. O parte din echipamentele necesare pentru Spitalul de Arși, fiind numărul victimelor mare, au fost relocate de la Spitalul Fundeni la dispoziția domnului ministru al Sănătății", a adăugat secretarul de stat în Ministerul de Interne, citat de Agerpres.

„Sunt din ce în ce mai multe victime, din păcate, sunt redistribuite către spitalele de urgență care au și posibilitatea de a trata pacienții cu arsuri grave — Universitar, Floreasca, Bagdasar, care sunt în prima linie. Evident că vor fi redistribuiți și către alte spitale. Din păcate, numărul victimelor este foarte mare și gravitatea arsurilor este pe măsură. Acum redistribuim ventilatoarele și o să asigurăm ventilatoare pentru toți pacienții. Este un număr foarte mare de victime. Sunt eforturi și se mobilizează toată lumea. Sunt aduși medicii de acasă. Au și venit. În momentul de față, toate dispozitivele sunt în funcțiune", a declarat și ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, la un post de televiziune.


------------------------------------------------------------------------------------------------------

Incendiul de vineri seară din clubul din sectorul 4 al Capitalei, soldat cu zeci de morţi şi răniţi, a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan.

Clubul Colectiv găzduia, vineri seară, un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album.

Potrivit celor aflaţi la spectacol, un agent de pază a luat un stingător de incendii, însă nu a apucat să intervină înainte ca focul să ajungă la tavan şi să se extindă cu repeziciune. În momentul când tavanul a luat foc, cele aproximativ 250 de persoane din club au fost cuprinse de panică şi s-au îmbulzit spre ieşire, creând o busculadă, deoarece doar una dintre uşile de la intrare s-a deschis de la începutul incendiului. Ulterior, şi cea de-a doua uşă a fost deschisă, lumea a năvălit afară, dar deja erau pe podea multe persoane care aveau arsuri sau se aflau în stop cardio-respirator, a declarat un martor, citat de Mediafax.

Martorii au mai relatat că un fum greu, înnecăcios, se adunase în club, acesta ieşind în valuri pe uşa de la intrare.

Potrivit acestora, incendiul a izbucnit în jurul orelor 22.15 - 22.20, iar primele ambulanţe au sosit după circa un sfert de oră. La faţa locului au venit ulterior zeci de ambulanţe, unii dintre răniţi fiind preluaţi şi duşi la mai multe spitale din Bucureşti. Unora dintre cei răniţi li s-a acordat primul ajutor pe caldarâm. Intervenţia a fost îngreunată de accesul dificil al ambulanţelor în curtea clubului.

Știre în curs de actualizare. Vom reveni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter