Actualitate

Îngerii din Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţii de Auz

O parte din elevii din cadrul din Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţii de Auz Cluj-Napoca vor juca timp de trei zile rolul îngeraşilor veseli ce transmit bucurie în jur. Mai exact, ei se costumeaza în îngeri şi împart îmbraţişări şi zâmbete tuturor trecătorilor dornici să le primească.

După cum spune unul dintre organizatorii acţiunii celor mici, activitatea începe de miercuri, 28 octombrie, şi ţine până vineri, 30 octombrie. “Deci noi organizăm începând de astazi, până vineri, Zilele Îngerilor, în cadru Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţii de Auz. Sunt nişte activităţi pe care noi le desfăşurăm în pauzele mari şi în cadrul lor prezentăm elemente teoricetice despre îngeri, despre ierarhiile angelice. Copii, la orele de Educaţie plastică sau la altele, pot să facă tot felul de activităţi de specific. De asemenea, mai ieşim şi în afara orelor şi realizăm activităţi şi cu alţi oameni, nu numai cu cei din cadrul şcolii”, a declarat Mihai Martin.

Iniţiativa a fost făcută, printre altele, după cum aceeaşi sursa mărturiseşte, cu scopul integrării mult mai uşoare a copiilor cu deficienţe de auz în societate. “Pentru copii este extraordinar pentru că, mai ales în cazul deficienţilor de auz, ei pot sa socializeze mai uşor. Comunicarea fiind deficitară, ei trebuie sa-şi găsească alte metode de interacţiune cu oamenii care nu suferă de această problemă”, a mai declarat acesta.


De asemenea, aceste acţiuni sunt organizate şi ca ripostă împotriva sărbatoririi Halloweenului: „Aceste activități vin ca replică a Halloweenului pentru că unii dintre noi nu suntem de acord cu sărbatorirea acestei festivităţi”, a mai menționat Mihai Martin.

Un eveniment asemănător are loc toată săptamâna la Biblioteca Judeţeană Octavian Goga, de la ora 17:30 iar intrarea este gratuită, în măsura locurilor disponibile. Acesta este descris ca fiind o iniţiativă unde „mii de oameni apelează la unison graţia și susținerea lumii îngerilor printr-o serie de acțiuni ce ne deschid inimile și ne ajută să realizăm un mic pas către o lume mai bună, o lume în care se împletește puritatea copiilor cu înțelepciunea adulților”


Programul evenimentului cuprinde :

Conferințe despre simbolismul îngerilor și arhanghelilor


Evocarea grației unor îngeri și arhangheli

Ateliere pentru copii, cu multe jocuri creative


Momente artistice, pline de umor și transfigurare

Concerte și vizionări de filme cu mesaj pentru suflet


Standuri cu cărți despre îngeri

Tombole zilnice si alte surprize.

Articol scris de Roxana Ciocan, studentă la UBB.

Ultimele Stiri
abonare newsletter