Actualitate

Se sapă pe Splaiul Independenței!

Boc a deschis un dialog legat de intervențiile de lângă Someș, a promis să informeze cetățenii despre deciziile viitoare, dar până la urmă a ales excavatorul.

Comunitatea clujenilor îngrijorați de soarta Someșului a publicat astăzi pe pagina de Facebook, Someșul nostru, o fotografie care arată un excavator în plină acțiune. Mesajul lor e simplu ”A început măcelul. Planșele și autorizația de construire a distrugerii malului Someșului rămân ascunse. Primăria își bate joc de clujeni. SHARE. Acum.”

Boc s-a lovit de un protest și de o așa numită dezbatere publică, unde aparent nu a făcut decât să amăgească societatea civilă clujeană. Primarul declara în 7 octombrie, la prima discuție publică despre Splaiul Independenței, că ”tramvaiul a plecat deja. (...) o dată plecați pe un drum noi suntem responsabili cum cheltuim banii. Acum nu e o dezbatere publică, e o discuție de aprofundrea, pentru a înțelege ce se întâmplă”.


Aflat sub presiunea societății civile, Boc a declarat după nouă zile, în data de 16 octombrie, că "vă promit că atunci când dau drumul la trafic, când voi tăia panglica, va fi pistă de biciclete".

Un punct major al ședinței în care primarul a făcut această declarație susține că doar în cazul în care un studiu ulterior de mobilitate, aflat în derulare, va concluziona că benzile pe un sens sunt absolut necesare s-ar putea schimba destinația pistei bicicliștilor și cea pentru pietoni.


Primăria Cluj Napoca a publicat Planul de semnalizare a benzii suplimentare de pe Splaiul Independenței.

Ultimele Stiri
abonare newsletter