Actualitate

MARȘ COMEMORATIV pentru Bogdan Gigină și MITING pentru demisia lui Oprea la Cluj (GALERIE FOTO)

Mai mult de 100 de motociliști au plecat duminică într-un marș comemorativ prin Cluj-Napoca pentru Bogdan Gigină, motociclistul de la Brigada Rutieră a capitalei, mort în timp ce participa la o misiune de fluidizare a traficului. O oră mai târziu, alți 70 de protestatari s-au strâns în Piața Unirii ca să ceară demisia lui Gabriel Oprea.

La marșul în memoria agentului, motocicliștii s-au oprit în fața sediului Poliției Rutiere Cluj pentru un moment de reculegere. „E important să reafirmăm solidaritatea față de colegii motocicliști de pretutindeni și prevenirea incidentelor în trafic”, a declarat Paul Sorinca, organizatorul marșului.

Dacă motocicliștii au lipit pe motociclete fotografii cu Bogdan Gigină, cu panglică de doliu, protestatarii au venit cu pancarte cu desene care să exprime părerea societății civile despre acțiunile ministrului de Interne Oprea, pe care îl vor demis. „Cetățeanul din mine, care vrea ca în țara asta lucrurile să intre în normalitate, a considerat că trebuie să vină aici, să fie prezent. […Ministrul Oprea] trebuia să aibă onoarea să demisioneze. Nu poți să ai pretenția că vei avea o anchetă obiectivă în condițiile în care tu ești șeful structurii care trebuie să facă acea anchetă”, a declarat Daniel Giurcă, unul din protestatari.


”Să nu lăsăm abuzul de putere nesancţionat! Considerăm total inacceptabil abuzul de putere de care se face vinovat Gabriel Oprea, ministru de Interne şi vice-premier în Guvern. Suntem indignaţi văzând tentativele de muşamalizare a tragediei de către reprezentanţi ai guvernului, ministerului şi unei părţi a mass-mediei. Deplângem moartea la datorie a unui tânăr poliţist, o moarte pentru care Gabriel Oprea se află în culpă morală şi instituţională. Dorim o anchetă liberă de influenţă politică şi realizată în deplină transparenţă. Dar, înainte de acest lucru, cerem demisia lui Gabriel Oprea din toate funcţiile executive pe care le ocupă”, se arăta mai devreme într-o postare pe Facebook a iniţiatorilor protestului din Unirii.

„Noi ca și oameni putem face [sic!] presiune publică pentru […] a sancționa când anumiți oameni cred că sunt mai șmecheri ca noi”, a declarat Florin Bădiță, gazda evenimentului de pe Facebook care anunța la protest.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter