Actualitate

Marş comemorativ al motocicliştilor în memoria poliţistului Bogdan Gigină şi miting anti-Oprea la Cluj

Motociclişti din Transilvania sunt aşteptaţi, duminică, de la ora 16.00, să participe la un marş comemorativ prin municipiul Cluj-Napoca în memoria poliţistului Bogdan Gigină, iar de la ora 17.00 este programat un miting de protest faţă de ministrul de Interne, Gabriel Oprea, care va avea loc în Piaţa Unirii.

Organizatorii marşului motocicliştilor au anunţat într-un comunicat că împrejurările în care a avut loc accidentul soldat cu decesul poliţistului Bogdan Gigină au rămas ”cu un grad de incertitudine”.

”Agentului Bogdan Gigină de la Brigada Rutieră a Capitalei i s-a curmat viaţa prematur, în timpul serviciului, când a căzut într-o groapă, aflându-se pe motocicletă. El participa la o misiune de fluidizare a traficului pentru trecerea unei coloane oficiale. Împrejurările în care a avut loc regretatul incident au rămas cu un grad de incertitudine. Având în vedere solidaritatea şi unitatea motocicliştilor, dar şi riscurile la care suntem expuşi, colegii motociclişti din Transilvania doresc să îi aducă un ultim omagiu şi cele mai sincere condoleanţe lui Bogdan Gigină prin organizarea unui marş comemorativ”, se arată în documentul citat.


Organizatorii le cer participanților să păstreze o atitudine adecvată în timpul evenimentului.

„Participanții vor păstra o atitudine adecvată evenimentului, fiind totodată interzisă orice manifestare contrară legilor în vigoare și a bunei desfășurări a defilării moto. (turatul motoarelor, explozii în eșapament, claxonări ș.a.m.d.)”, au mai precizat organizatorii.


Traseul marșului este următorul: Sala Sporturilor „Horia Demian” (locul de întâlnire) – Bulevardul Eroilor – Calea Dorobanților – Strada Traian Vuia (și revenire) – Strada Teodor Mihali – Strada Albac – Strada C-tin Brâncuși – Calea Turzii – Strada Observatorului – Strada Frunzișului – Strada Plopilor – Sala Sporturilor „Horia Demian”.

De asemenea, de la ora 17.00, va avea loc în Piaţa Unirii un miting de protest prin care se va cere demisia lui Gabriel Oprea din toate funcţiile executive pe care le ocupă.


”Să nu lăsăm abuzul de putere nesancţionat! Considerăm total inacceptabil abuzul de putere de care se face vinovat Gabriel Oprea, ministru de Interne şi vice-premier în Guvern. Suntem indignaţi văzând tentativele de muşamalizare a tragediei de către reprezentanţi ai guvernului, ministerului şi unei părţi a mass-mediei. Deplângem moartea la datorie a unui tânăr poliţist, o moarte pentru care Gabriel Oprea se află în culpă morală şi instituţională. Dorim o anchetă liberă de influenţă politică şi realizată în deplină transparenţă. Dar, înainte de acest lucru, cerem demisia lui Gabriel Oprea din toate funcţiile executive pe care le ocupă”, se arată într-o postare pe Facebook a iniţiatorilor acţiunii.

Ministerul Afacerilor Interne a transmis, duminică, primul răspuns oficial legat de ancheta privind moartea poliţistului Bogdan Gigină, care însoţea coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea, susţinând că MAI şi ministrul nu pot prezenta detalii pe acest subiect înainte de finalizarea anchetei.


"Ca răspuns la solicitările mass-media referitoare la circumstanţele producerii accidentului din seara zilei de 20 octombrie a.c., în urma căruia şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Cosmin Gigină, Direcţia Informare şi Relaţii Publice transmite următoarele: Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a deschis, la data de 20 octombrie a.c., o anchetă în care se fac cercetări privind cauzele şi împrejurările producerii accidentului. Potrivit prevederilor Codului de Procedură Penală, privind Competenţa Procurorului, "procurorul conduce şi controlează nemijlocit activitatea de urmărire penală a poliţiei judiciare şi a organelor de cercetare penală speciale, prevăzute de lege", arată MAI, într-un comunicat de presă transmis duminică, la cinci zile după accident.

Etichete: protest motociclisti
abonare newsletter