Actualitate

Judecător uituc, hoț în libertate

Un judecător de la Judecătoria Cluj-Napoca a uitat să semneze cererea de prelungire a unui mandat de arestare. Astfel, un bărbat care se afla reținut la penitenciarul Gherla pentru furt de pe proprietăți private a fost pus în libertate.

Împotriva lui Octavian Chirilă, judecător la Judecătoria Cluj-Napoca, s-a demarat o acțiune disciplinară pentru exercitarea funcției cu gravă neglijență. Acesta era obligat să verifice legalitatea mandatului de arestare împotriva reținutului și de a dispune prelungirea odată la 30 de zile. La ultimul termen de judecată în cazul inculpatului, judecătorul a uitat să scrie că prelungește mandatul de arestare. Prin urmare, bărbatul inculpat într-un dosarul de furt cu mai multe capete de acuzare a fost lăsat în libertate.

„Acțiunea disciplinară a fost înaintată Secției pentru judecători în materia disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea judecătorului în cauză.” Se menționează în comunicatul emis de Inspecția Judiciară.


Infractorul, pe numele lui Eugen Rostaș, a fost arestat ultima dată în data de 23 martie 2015, în urma unei spargeri comise în ianuarie în casa unui clujean, menționează evz.ro (http://www.evz.ro/un-judecator-clujean-acuzat-de-grava-neglijenta-dupa-ce-a-uitat-sa-prelungeasca-mandatul-de-arestare-a-unui-spargator-de-case.html)

Ultimele Stiri
abonare newsletter