Actualitate

Staţiunea de Cercetare şi Producţie Pomicolă Cluj va fi preluată de USAMV

Staţiunea de Cercetare şi Producţie Pomicolă Cluj va fi preluată şi integrată în Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, sub denumirea Staţiunea de Cercetare Horticolă Cluj-Napoca, a decis, marţi, Guvernul.

sursa foto zi-de-zi.ro sursa foto zi-de-zi.ro

"Este o staţiune pomicolă foarte importantă din perspectiva Ministerului Agriculturii, pentru că este pentru prima dată când avem prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală investiţii pe care vrem să le facem pentru zona de pomicultură. Şi cred că e important să avem şi o bază de cercetare românească care să furnizeze materialul săditor pentru pepiniere şi, mai departe, pentru plantaţiile pe care vrem să le înfiinţăm", a declarat ministrul Agriculturii într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Constantin a amintit că, prin PNDR 2014-2020, România are o sumă alocată de 350 de milioane de euro pentru reconversie, replantare sau înfiinţare de livezi noi şi alte 40 de milioane de euro aferente procesului de integrare a producţiei, şi anume de procesare a produselor care se obţin în zona de pomicultură.

Ultimele Stiri
abonare newsletter