Actualitate

Cum te va anunţa Facebook că pagina ta e urmărită de stat

Dacă vreodată statul va fi interesat de contul tău de Facebook, faimoasa reţea de socializare îţi va da un mesaj care să te anunţe că ai fost victima unui atac cibernetic. Facebook monitorizează activităţile utilizatorilor şi, în caz de suspiciuni, aceasta va afişa o notificare de avertizare în susul paginii: „Vă rugăm să vă securizaţi contul acum”.

După cum citează Mediafax şi independent.co.uk, Facebook a decis să îşi modifice politica de confidenţialitate privind atacurile cibernetice din partea organizaţiilor statale. Momentan, reţeaua poate depista atacurile venite de la utilizatori normali, dar acestea nu intră în categoria activităţii ilicite periculoase. De aceea au decis introducerea unei avertizări suplimentare. Compania nu va publica motivele care i-au condus la concluzia că e vorba de un atac comandat de un guvern, deoarece nu doresc să îşi dezvăluie mecanisme de funcţionare. Vor susţine doar că sunt probe suficiente care să le susţină mesajul.

Securizarea contului implică măsuri de siguranţă suplimentare la intrarea în cont. În cazul unui atac, nu serverele Facebook sunt cele compromise ci dispozitivul utilizatorului. Dispozitivul a fost infestat cu un program destinat infiltrării unui calculator sau a unei reţele şi urmărilea acţiunilor utilizatorului pe acel dispozitiv. De aceea, Facebook oferă opţiuni de securitate suplimentare. În concret, utilizatorul se va putea conecta la contul personal printr-un cod suplimentar, pe care îl va primi pe telefon, printr-un mesaj securizat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter