Actualitate

Noua rampă temporară de depozitare a gunoaielor a fost deschisă- FOTO

Rampa temporară de depozitare a gunoaielor a fost deschisă vineri, iar primarul Emil Boc a postat pe Facebook primele imagini.

"De astăzi (n.r.-vineri) avem un depozit de stocare temporară a deșeurilor. În consecință, gunoiele nu vor mai fi duse la Oradea, ci vom avea propria rampă aici, în Cluj-Napoca", a declarat Emil Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a mai subliniat, în filmul postat pe pagina sa de Facebook, că aceasta este o soluție valabilă pentru doi ani, cu posibilitatea de extindere dacă va fi nevoie, până când cei de la Consiliul Județean vor termina Centrul de Management Integrat al Deșeurilor.


Boc a anunțat la începutul săptămânii că de vineri gunoiul va putea fi depozitat pe o rampă de stocare temporară. Pentru locuitorii municipiului Cluj-Napoca, aceasta înseamnă o reducere a tarifelor.

Această soluție este pentru doi ani, însă municipalitatea intenționează extinderea autorizării de funcţionare cu încă doi ani. Rampa de 4.000 de mp este o soluție exclusivă pentru municipiu, nu și pentru alte localități și este situată tot în Pata Rât.  


Astfel, porsoanele fizice vor plăti de acum 6,79 lei pe lună, față de 8,38 cât plăteau înainte. De asemenea, firmele vor plăti 43,10 lei/mc de deșeuri, față de 70,34 lei.

abonare newsletter