Actualitate

Şoferii de camioane şi de microbuze, traşi pe dreapta. S-a lăsat cu amenzi

Poliţiştii clujeni au verificat peste 1.000 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă şi au aplicat 65 de sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.

În perioada 5 – 11 octombrie polițiștii rutieri au acţionat pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au urmărit şi depistarea şi sancţionarea persoanelor care efectuează transport de persoane cu autoturisme cu până la 9 locuri, fără respectarea legislaţiei în vigoare.


Poliţiştii au verificat 1.027 de autovehicule, dintre care 344 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 683 de autovehicule destinate transportului de marfă.

În urma controalelor, poliţiştii au constatat 65 de abateri, dintre care 19 la autovehicule de transport de persoane şi 46 la cele de transport marfă.


“Transportatorilor de persoane şi celor de mărfuri le-au fost aplicate sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, conducerea unui autovehicul cu defecţiuni tehnice, lipsa documentelor. De asemenea, în cadrul acţiunii, poliţiştii au controlat 86 de autoturisme cu până la 9 locuri, despre care existau date că nu respectă regimul legal de autorizare sau licenţiere şi care produc dezechilibre în rândul activităţii de transport public, în contradicţie cu activităţile desfăşurate conform reglementărilor legale, cunoscuţi sub denumirea de piraţi”, au precizat reprezentanţii IPJ Cluj.

În urma acestor controale, poliţiştii au aplicat 8 sancțiuni contravenţionale.

abonare newsletter