Actualitate

În stare de comă, un bătrân a fost purtat timp de trei ore între spitalele din Cluj. Medicii au chemat poliția

Un bătrân de 87 de ani a fost purtat între spitalele clujene timp de trei ore, fiind în comă, pe un traseu deja binecunoscut UPU - Neurologie - Infecțioase, pentru că medicii l-au refuzat.

Vasile Periciu, 87 de ani, a fost dus prima dată de familie la UPU, de unde l-au luat în comă.

Familia lui Vasile Periciu a relatat, pentru stiridecluj.ro, că angajații din sistemul sanitar le-au recomandat că e mai bine să găsească un azil pentru bătrân.


Vasile Periciu are 87 de ani (împlinește 88 la finalul acestei luni). Până în luna iunie nu a avut probleme, dar a căzut în casă și de atunci are mari dificultăți.

Familia l-a dus la UPU prima dată în 14 septembrie, de unde a fost trimis pe traseul obișnuit la Neurologie și apoi acasă. După două zile familia a chemat din nou ambulanța și după un scurt tratament a fost trimis acasă cu sfatul să îl interneze la un azil.


Vasile Periciu, 87 de ani, a fost dus prima dată de familie la UPU, de unde l-au luat în comă. „Ambulanța a venit acum repede. L-au dus la UPU. După ce l-am scos bunicul este paralizat. L-au consultat la Neurologie în Ambulanță, după care l-au adus aici. Când a plecat de acasă nu era paralizat. Când a ieșit de la UPU era în comă, intubat. Au sunat la Infecțioase și au spus că îl trimit aici, pentru că are o problemă care ține de ei, iar cei de aici au spus să nu vină pentru că nu au locuri la terapie intensivă. Am ajuns aici, iar doamna doctor de gardă a spus că nu are locuri și s-a apucat să citească toate hârtiile. La ora 3 dimineața și am stata o oră până când le-a citit. Dânsele au chemat poliția pentru că am fost și noi puțin supărați și nervoși de situație. I-am spus să nu mai tot citească hârtiile și să se ocupe de bunicul meu (vezi prima parte din video) și să îl consulte și să îl ducă la terapie. I-am spus că problema sunt cadrele medicale din acest spital, pentru că acum 2 săptămîni am fost din nou aici și am fost refuzat. Acum văd că l-a internat la Terapie Intensivă”, a relatat Ioana Don, nepoata bătrânului purtat printre spitale, pentru stiridecluj.ro.

În cele din urmă i-a fost găsit un loc în spital.


Ultimele Stiri
abonare newsletter