Actualitate

Atac sângeros într-un bar din Dej

Clienţii unui bar susţin că în timp ce stăteau la mese şi consumau diverse băuturi, aproximativ 30 – 40 de bărbaţi de etnie romă au oprit căruţele în faţa barului, s-au dat jos şi au dat buzna peste ei înarmaţi cu furci, topoare şi securi.

sursa foto: dejeanul.ro sursa foto: dejeanul.ro

Psihologul clujean Daniel David a precizat că un posibil motiv pentru un asemenea comportament ar fi frustrarea.

Două persoane au ajuns la Spitalul Municipal Dej după ce au căzut victime unui grup de romi puşi pe scandal, într-un bar din Ocna-Dej, informează dejeanul.ro.


Un client a fost lovit cu securea şi a fost tăiat grav, fiind transportat de urgenţă la spital.

„Consumam un suc și au venit să ne omoare. Pe omul acesta l-au nenorocit. Pe mine m-au lovit cu o secure, uite, tot sunt tăiat”, a spus un bărbat aflat în ambulanță.


Fiecare client s-a ascuns pe unde a putut pentru a scăpa de furia acestora, dar doi bărbaţi au fost prinşi şi bătuţi. Răniţii spun că au fost loviţi cu topoarele, pumnii, picioarele, dar şi cu furcile de către agresori, după care s-au făcut nevăzuţi.

„Eu am apucat și m-am tras. Ce să se întâmple? Au venit țiganii aceștia a lui Marcu toți peste noi. Noi am stat la masă liniștiți. Păi eu sunt nevinovat domnule. Erau 30 de oameni care ne-au atacat. Cu securi și cu furci. Păi ce avem noi cu ei? Au venit și au început să dea cu securea în ușă. Astea nu-s treburi”, a spus un bărbat care a fost martor la întreg scandalul, dar care a scăpat nevătămat.


În urma apelului la 112, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie şi unul SMURD.

Cei doi răniţi care s-au ales cu tăieturi şi plăgi destul de serioase, au fost transportaţi la spital de urgenţă pentru a primi îngrijiri medicale.


Oamenii spun că în spatele atacului ar sta un bărbat certat cu legea, domiciliat tot în Ocna Dej, care de fiecare dată când este nemulţumit de ceva, încearcă să îşi rezolve problemele prin violenţă, cu ajutorul prietenilor săi.

Psihologul clujean Daniel David a spus că unul dintre motivele pentru care un individ ar reacţiona în acest fel ar fi frustrarea.


„Nu pot anticipa exact ce a fost acolo. Poate s-au certat cu barmanul sau cei care stăteau în bar. Ce probleme au fost între ei? Nu ştim exact asta. Cu siguranţă este un fenomen care apare ca reacţie la frustrare. Acum de ce este generată frustrarea nu ştim, dar indiferent cât de mare ar fi fost frustrarea nu acesta este comportamentul acceptabil social pentru a reacţiona la frustrare. Învăţăm să reacţionăm la frustrare prin educaţia pe care o primim. De aceea este foarte important, indiferent de etnie, cât mai multă şcoală reduce conflictul şi violenţele sociale prin faptul că ne fac să fim mult mai toleranţi la frustrare. Toleranţa la frustrare se învaţă în procesul educaţional”, a declarat pentru Monitorul de Cluj, Daniel David.

Politiştii au deschis o anchetă şi efectuează cercetari. Cei implicați în scandal sunt cercetați pentru tulburarea liniștii şi ordinii publice. În acest moment există un cerc de suspecți. 

În urmă cu doar două săptămâni, alte şase persoane din gaşca bărbatului despre care clienţii barului spun că ar fi în spatele atacului, au fost reţinuţi, în urma unei bătăi generale provocate undeva în zona unei benzinării.

Ultimele Stiri
abonare newsletter