Actualitate

Delahoya 2015: 24 de ore de show non-stop - GALERIE FOTO

Peste 3.000 de oameni au petrecut o zi și o noapte la a XIX-a ediție a celui mai longeviv festival de muzică electronică din România. 24 de ore de petrecere non-stop, 2 scene, 23 de artiști și 3.000 de oameni au animat în weekendul trecut Valea Gârbăului la cea de-a XIX-a ediție Delahoya, cel mai longeviv festival de muzică electronică din România.

Organizatorii au început deja pregătirile pentru ediția aniversară din 2016, când festivalul va împlini 20 de ani

Evenimentul a început sâmbătă, 12 septembrie, la ora 12 și a durat – la propriu! - o zi și o noapte, până a doua zi la prânz. NOISIA, probabil cei mai așteptați artiști din line-up-ul acestui an, și-au confirmat reputația pe scena festivalului, au dialogat mereu cu miile de fani care i-au întâmpinat și au oferit un show în care muzica a fost acompaniată de efecte vizuale spectaculoase.


După succesul de la Electric Castle 2015, Worakls au revenit pentru o nouă experiență „a la Cluj” iar publicul i-a întâmpinat cu același entuziasm și deschidere ca la castel. Un alt artist pentru care Clujul devine o destinație tot mai familiară este James Zabiela, care le-a transmis fanilor că simte că „a revenit acasă” odată cu show-ul său din cadrul Delahoya 2015.

Tinerii pasionați de muzica electronică au avut și prilejul de a vedea cum arată cealaltă parte a pupitrului de mixaj, într-un DJ Workshop susținut de DJ Shiver, Someșan și Indjstione. Beard Brothers au animat zona de chill out și activități, pentru cei care luau o pauză de respiro de la atmosfera plină de energie din fața celor două scene.


Bilanțul celei de-a XIX-a ediții Delahoya arată, în primul rând, un eveniment cu mai mulți participanți și o atmosferă demnă de marile festivaluri de profil, tot mai animată și mai plină de viață.

„Ne-am dorit ca Delahoya să renască printr-o altfel de ediție, care să pregătească evenimentele de amploare și mai mare pe care le avem în plan pentru 2016, când vom sărbători 20 de ani de existență”, spune fondatorul festivalului, Horațiu Dumitraș, cunoscut șisub numele de scenă – Horace Dan D.


Pregătirile pentru ediția 2016 au început deja.

„Delahoya va crește anul viitor, atât ca număr de scene cât și de artiști invitați. Iar pentru ca experiența de festival să fie completă, acestea nu vor fi singurele noutăți – de la decoruri și amenajarea spațiului până la activitățile din timpul zilei, anul viitor vom simți cu adevărat că trăim un eveniment aniversar!”, spune Teodor Negrea, directorul Boiler Events, echipă care s-a implicat din acest an în organizare Delahoya pentru a pune umărul la revitalizarea unui eveniment de suflet al unei întregi generații de clujeni.


Festivalul Delahoya a fost fondat în 1997 și a fost primul eveniment de gen din România, reunind tânăra comunitate a fanilor muzicii electronice și fiind martor la evoluția rapidă a acestui gen muzical timp de aproape două decenii.Ediția 2015 a beneficiat de sprijinul Primăriei Cluj‑Napoca și al Consiliului Județean Cluj.

Etichete: muzica 2015 delahoya
Ultimele Stiri
abonare newsletter