Actualitate

Lucrările de pe strada Avram Iancu, grăbite de începerea anului şcolar

Reprezentanţii autorităţilor locale au fost speriaţi de cei câţiva mii de elevi care învaţă în centrul Clujului, iar lucrările de pe strada Avram Iancu, aflată de multă vreme în şantier, aproape că au fost finalizate pe ultima sută de metri.

Strada Avram Iancu, o stradă a cărei lucrări de reabilitare ar fi trebuit finalizate de două săptămâni, a fost asfaltată în noaptea de sâmbătă spre duminică, în mare grabă. Lucrarea de modernizarea a străzii Avram Iancu, care se realizează cu ajutorul fondurilor europene, trebuia finalizată până în data de 30 august.

Primarul Clujului Emil Boc anunţa cu surle şi trâmbiţe încă de săptămâna trecută că se va lucra „de dimineaţă şi până seara”. Circulaţia rutieră a fost închisă de sâmbătă dimineaţa de la ora 05:00 până duminică dimineaţa la ora 03:00 tocmai pentru a fi terminată asfaltarea.


„În Comisia de Circulaţie am discutat şi despre lucrările din zona centrală. În cursul zilei de sâmbătă se va asfalta în integralitatea strada Avram Iancu, de dimineaţă şi până seara, astfel încât carosabilul să fie pregătit la începutul anului şcolar şi circulaţia să se poată derula pe carosabil în limite normale”, preciza săptămâna trecută Boc.

Luni dimineaţă, la deschiderea anului şcolar, Emil Boc a participat la festivitatea de la Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai”, şcoala unde învaţă fiica sa cea mică, iar strada era parţial asfaltată.


Muncitori, scule şi pietoni

Şoferii s-au văzut nevoiţi să circule în prima zi pe strada Avram Iancu printre camioane, muncitori şi utilaje. De asemenea, pietonii au putut circula în anumite zone fie pe trotuar, fie pe marginea străzii. Cei care au circulat pe trotuar au evitat gurile de canal lângă care nu s-a turnat beton sau mormanele de nisip. În zona cimitirului erau depozitate mai multe dale din beton.

Oraşul comoară, şantier nesfârşit?

Lucrarile de reabilitare a strazii Avram Iancu includ asfaltarea, amenajarea de locuri de parcare, a pistelor pentru biciclete, introducerea cablurilor in subteran si montarea de stalpi noi dotati cu tehnologie LED, precum si pavarea trotuarelor cu granit.  


Lucrarile de pe strada Avram Iancu sunt realizate de compania Viarom Construct, cea care a câştigat licitaţia organizată în acest sens cu o ofertă de 16,9 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Viarom Construct a făcut o ofertă cu 7,3 milioane de lei mai mică decât valoarea estimată a proiectului, de 24,2 milioane de lei, fără TVA.

În proiectul pe fonduri europene sunt cuprinse alte trei artere din centru: Memorandumului, I. C. Brătianu şi Moţilor. Lucrările pe Memorandumului au fost finalizate vara aceasta, iar pe I.C. Brătianu în primăvară, în timp ce pe Moţilor sunt în curs de finalizare.  


Centrul Clujului a fost în această vara un imens şantier, locuitorii oraşului fiind debusolaţi de schimbările de circulaţie aduse de modernizări.

Ultimele Stiri
abonare newsletter