monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Medicul Radu Zamfir şi soţia sa au fost naşi la nunta fiicei unuia dintre moţii salvatori

Medicul Radu Zamfir, unul dintre răniţii în accidentul aviatic produs în ianuarie 2014 în Munţii Apuseni, şi soţia sa au fost, sâmbătă, naşii de cununie ai fiicei unuia dintre moţii salvatori, Gheorghe Trif, nunta având loc în comuna Horea.

sursa foto: spynews.ro

Nunta fiicei lui Gheorghe Trif, Nicoleta, în vârstă de 19 ani, se desfăşoară după tradiţiile zonei şi a început în cursul după-amiezii, când mirele, un tânăr din comuna Horea, a venit cu alai să îşi ia mireasa de acasă, apoi nuntaşii au mers la primăria din localitate unde a avut loc cununia civilă.

Ulterior, cununia religioasă a fost oficiată la Biserica ”Sfinţii Mihail şi Gavril” din Horea, comuna unde s-a prăbuşit avionul în care se afla echipajul medical.


Naşii de cununie ai celor doi tineri sunt medicul Radu Zamfir şi soţia sa, Diana, iar la nuntă participă şi doctorul Cătălin Pivniceru şi copilotul Răzvan Petrescu, şi ei răniţi în accidentul aviatic din Munţii Apuseni.

Petrecerea de nuntă, la care participă aproximativ 350 de persoane, are loc la căminul cultural din Horea, iar meniul este unul tradiţional din zona Munţilor Apuseni.


La sfârşitul lunii august, tatăl miresei, Gheorghe Trif, declara pentru MEDIAFAX că l-a rugat pe Radu Zamfir să fie naş la nunta fiicei sale, deoarece de acesta îl leagă cele mai multe amintiri din momentul accidentului aviatic.

”Cu domnul doctor Zamfir am vorbit atunci la telefon, înainte să pornim în căutarea lor, cu dânsul şi cu Aura Ion am coborât de pe munte ca să îi duc la ambulanţe”, spunea Gheorghe Trif.


În accidentul aviatic produs în 20 ianuarie 2014 în Munţii Apuseni au murit pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion. Totodată, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sfânta Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.