monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Apple a lansat noi versiuni ale iPhone, iPad şi un Apple TV. Fanii nu au fost încântaţi, iar acţiunile Apple sunt în continuă scădere - VIDEO

Apple a lansat seara trecută la San Francisco cele mai noi modele de iPhone - iPhone 6S şi iPhone 6S Plus, însă surprizele nu s-au oprit aici. A fost lansat şi un nou model de iPad - iPad Pro, dar şi o nouă versiune a Apple TV. Evenimentul nu s-a mai bucurat însă de entuziasmul de altădată, iar acţiunile Apple au continuat să scadă pe bursă. În urma prezentării, acţiunile Apple au scăzut cu până la 2%, compania aflându-se într-un impas de mai bine de două luni de zile.

În faţa a 7.000 de invitaţi, Apple a lansat cele mai noi modele de iPhone.

„Sunt fericit să vă prezint cele mai noi modele de iPhone”, a declarat Tim Cook, preşedintele Apple.

Care sunt noutăţile

Telefoanele păstrează designul iPhone 6, uşor îmbunătăţit, şi au procesoare cu 70% mai rapide comparativ cu modelele precedente. Cele două modele au display-uri de 4,7, respectiv 5,5 inci, iar preţul lor de pornire este de 199 de dolari.

iPhone 6S vine şi cu o nouă culoare pentru carcasă, este vorba de rose gold. În plus, noile smartphone-uri sunt dotate cu funcţia Force Touch, cu ajutorul căreia vor fi recunoscute trei tipuri diferite de atingere: o atingere uşoară, o apăsare şi o apăsare mai puternică. Prin intensitatea cu care va fi atins ecranul, vor putea fi controlate diverse funcţii ale sistemului de operare.

De asemenea, a fost lansată şi o nouă versiune de iPad.

„Acesta este iPad Pro. Este cel mai performant şi mai puternic iPad pe care l-am creat. Este dotat cu tehnologii şi inovaţii uluitoare”, susține Tim Cook.

Cu o diagonală de 12,9 inci, iPad Pro este cea mai mare tabletă prezentată până acum de Apple. Dispozitivul are patru difuzoare care modifică sunetul de la dreapta la stânga în funcţie de cum este înclinat iPadul. Apple promite că iPad Pro este mai rapid decât 80% dintre tabletele apărute pe piaţă în ultimele luni şi are o autonomie a bateriei de 10 ore. Tableta vine şi cu o tastatură inteligentă şi va fi disponibilă în trei variante de culori - argintiu, auriu şi gri, iar preţul de pornire este de 799 de dolari.

Tot în cadrul evenimentului de seara trecută, Apple a prezentat şi o versiune îmbunătățită a Apple TV, un model mai performant, cu un procesor mai puternic şi o „telecomandă Siri” care răspunde la comenzi vocale.

Noutăţile anunţate de mai marii Apple nu i-au impresionat pe investitori. Acţiunile Apple au scăzut pe bursă cu aproape două procente.

Acţiuni în cădere pentru Apple

Bursele de pe glob au fost într-o continua scădere în ultimele două luni, iar acest lucru a afectat serios inclusiv compania Apple.

Preţul acţiunilor sale au scăzut într-o lună şi jumătate cu 20% (30 de dolari), de la 132 de dolari în 20 iulie la 103 dolari în 24 august. Deşi înaintea unui eveniment major al Apple preţul acţiunilor scade aproape întotdeauna, situaţia pare să fie una neobişnuită, atât de serioasă încât l-a determinat pe Tim Cook să încalce legislaţia americană şi să ofere informaţii despre evoluţia financiară a companiei sale.

Tim Cook a oferit informaţii private privind evoluţia Apple către un jurnalist american, ele devenind mai apoi publice, însă acţiunea de a îi trimite acestuia în mod privat detaliile reprezintă o încălcare a legislaţiei financiare americane.