Actualitate

Cum va fi vremea în următoarele 7 zile

Conform estimării publicate de ANM, în săptămâna 07 – 13 septembrie vremea se menţine uşor mai răcoroasă decât în mod obişnuit pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor ţării.

După 13 septembrie, însă, temperaturile vor începe să crească în aproape toată ţara, urmând ca valorile să revină la cele normale pentru luna septembrie spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni din intervalul menţionat. În Transilvania, între 7 şi 12 septembrie regimul temperaturii aerului va fi uşor mai scăzut decât în mod obişnuit pentru această perioadă a anului, concretizându-se prin valori termice diurne de 19-21 grade şi nocturne situate între 6 şi 9 grade.

În intervalul 13 - 16 septembrie vremea se va încălzi, şi temperatura aerului va creşte spre 24 - 25 de grade ziua şi 10 grade noaptea, în medie. Abia în ultimele zile ale celor două săptămâni de prognoză valorile termice se vor apropia de normele climatologice ale perioadei, cu o medie de 22 de grade a valorilor maxime şi de 8 - 9 grade a celor minime.


Probabilitatea de apariţie a averselor pe arii extinse va fi mai mare pe 11,12 şi 15 septembrie, când izolat ploile pot fi mai abundente, iar în rest doar trecător şi pe arii restrânse va ploua slab.

Ultimele Stiri
abonare newsletter