Actualitate

Au început lucrările de modernizare şi în zona gării

Modernizarea zonei gării presupune repararea carosabilului şi unificarea celor două pasaje pietonale subterane.

Carosabilul şi o bună parte din trotuarele de pe strada Horea vor fi modernizate până la începerea şcolii, potrivit declaraţiilor de săptămâna trecută ale primarului Emil Boc. Indiferent dacă se va încheia sau nu nebunia de pe Horea până la termenul anunţat, a început „distracţia” şi în zona gării. Va fi spartă trama stradală şi se va lucra şi la unificarea pasajului Primăriei şi cel al CFR-ului. Lucrările la partea de tramă stradală trebuie încheiate până la sfârşitul anului deoarece este vorba de fonduri europene. De altfel, mare parte din lucrările din oraş sunt pe bani europeni. “Am preferat să implementăm proiecte europene până la termenul limită pentru că dacă nu am fi realizat aceste lucrări acum, ar fi însemnat să utilizăm fonduri de la bugetul local ceea ce implica să luăm bani de la învăţământ, sănătate, cultură, programul Cluj Capitală Europeană a Culturii”, a declarat recent Boc, explicând astfel de ce a fost spart tot oraşul.

Lucrările la pasaj vor fi realizate în zece luni. Valoarea totală a proiectului este de peste 5,3 milioane lei. Acum, cele două pasaje nu sunt legate.


Modernizarea pasajului Primăriei a fost realizată anul trecut. În octombrie, au fost încheiate lucrările şi s-a dat în folosinţă pasajul. “Am urmărit creșterea siguranței pietonilor, dar și fluidizarea traficului. Lumea nu prea avea curaj să intre în pasaj, dar acum puteți să știți că se poate intra în siguranță. Sunt instalate șapte camere de supraveghere și un sistem de iluminat performant”, declara Boc, anul trecut, la inaugurarea pasajului pietonal.

Modernizarea pasajului a fost efectuată de firma SC Ando Construct SRL (partea de construcţii – 502.370 lei) şi SC Servinstal Impex SRL (partea de instalaţii sanitare şi electrice – 49.500 lei), iar valoarea totală a acestora a fost de 551.871 lei.


Pasajul se întinde pe o suprafaţă de 630 de mp şi are cinci accese, cel de-al șaselea fiind închis deoarece urmează să facă legătura cu pasajul care aparţine Regionalei CFR.

Ultimele Stiri
abonare newsletter