Actualitate

Un bărbat a murit din cauza unei fracturi la picior

Tragedia a avut loc acum două săptămâni, bărbatul fiind îngropat în cursul zilei de luni, 7 septembrie. Petru Păcurar era din Sânicoară şi avea vârsta de 44 de ani. Cunoscuţii şi locuitorii din Sânnicoară sunt acum revoltați şi susţin că medicii l-au lăsat să moară pe Petru Păcurar.

sursa foto: ziardeapahida.ro sursa foto: ziardeapahida.ro

Bărbatul era instalator şi a fost angajat să efectueze mai multe lucrări de instalații la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară. Totul s-a întâmplat acum două săptămâni. El lucra ca și instalator, cu firma lui. La un moment dat, scara pe care era urcat a alunecat, iar el a căzut de la doi metri înălțime. Când a căzut a vrut să se protejeze și s-a răsucit și a căzut pe picior și pe șold”, a spus un prieten de-al lui Petru Păcurar, informează ziardeapahida.ro.

În urma impactului cu podeaua, Petru Păcurar a suferit o fractură la picior și la șold. A fost transportat de urgență la Spitalul de Ortopedie unde medicii au considerat că nu este cazul ca să-l opereze. I-au pus la picior contragreutăți pentru extensie. Între timp, din cauza faptului că nu s-a mișcat mai deloc, pe vasele de sânge de la picior s-au format trombi care au migrat și au ajuns la plămâni, unde au provocat o embolie pulmonară. I s-au blocat plămânii. Este clar o neglijență a medicilor. Să mori în secolul nostru din cauza unei fracturi la picior mi se pare prea mult. Sunt tot felul de tratamente care împiedică formarea și migrarea trombilor”, mai spune prietenul lui Păcurar.


După ce a făcut embolia pulmonară. Petru Păcurar a mai trăit câteva zile. Medicii de la Clinica de Ortopedie l-au stabilizat și l-au trimis la Unitatea de Primire a Urgențelor pentru ajutor medical de specialitate. A stat 70 de minute în stop cardio respirator. Era tânăr, iar după manevrele de resuscitare, inima a început să îi bată, din nou, dar din păcate creierul a stat foarte mult timp fără oxigen. La UPU Cluj a mai trăit trei zile și s-a stins”, au spus medicii.

Petru Păcurar a fost un om iubit de semenii lui. A lăsat în urma lui doi copii, unul de 15 ani și altul de 6 ani. La slujba de înmormântare au participat peste 500 de persoane.

Ultimele Stiri
abonare newsletter