monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Cum va fi vremea sâmbătă și duminică

O parte a țării se află sub avertizare cod galben și cod portocaliu de caniculă, în timp ce în restul județelor, vremea va fi instabilă.

Cum va fi vremea sâmbătă și duminică

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) informează că pe parcursul zilei de sâmbătă, 5 septembrie, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în regiunile vestice, nordice şi centrale şi în zonele de deal şi de munte. Pe arii relativ extinse vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 35...40 l/mp.

În sudul şi nord-estul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala local, în special în noaptea de sâmbătă spre duminică ( 5/6 septembrie), iar în est şi sud-est cu precădere în seara zilei de duminică şi în primele ore ale nopţii.


Astăzi, județele Teleorman, Giurgiu și Călărași sunt sub avertizare cod portocaliu de caniculă, alte 16 județe din sud și din Dobrogea fiind sub avertizare cod galben de căldură.