Actualitate

Cluj-Napoca va avea propria rampă de gunoi pentru un an

Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca va realiza o rampă temporară de gunoi în Someşeni, lângă Pata Rât, cu bani de la Primărie.

Cluj-Napoca va avea propria rampă de gunoi pentru un an Cluj-Napoca va avea propria rampă de gunoi pentru un an

În şedinţa de Consiliu Local de mâine, va fi discutat proiectul de hotărâre privind alocarea a 4,6 milioane lei pentru RADP Cluj care va amenaja o rampă temporară de gunoi lângă Pata Rât. Primarul Emil Boc a declarat, astăzi, că rampa va putea funcţiona 9-10 luni, cu posibilitate de prelungire până la un an.

”Avem o soluţie la problema gunoaielor din municipiu. O soluţie la Cluj cu o regie, RADP, a Primăriei și cu costuri mai mici pentru cetăţeni, raportat la ceea ce plătesc în momentul de faţă. Este o soluţie care pentru început este pentru 9 - 10 luni, cu o extensie în perioada următoare pentru cel puţin un an de zile. Lucrăm la această soluţie încă din luna iunie, când am văzut că Consiliul Judeţean nu face ceea ce a stabilit în luna februarie, având pe de altă parte și iminenţa închiderii rampei de la Pata Rât. În aceste condiţii, noi am pornit pe un drum propriu pentru municipiu. Cu efortul tuturor colegilor din Primărie, cu sprijinul Agenţiei Judeţene de Mediu, care ne-a consiliat, pot spune că avem o soluţie după 15 octombrie, când nu vor mai putea fi transportate la Oradea gunoaiele. Asta înseamnă că vom avea o rampă de stocare temporară. Necazul este că totul va fi temporar, până când se termină centrul de deșeuri. Potrivit legii, aceste deșeuri, care se stochează temporar, trebuie duse la noul depozit atunci când el se finalizează. Va trebui să păstrăm în acest preţ o cotă de resurse financiare, pentru transportul deșeurilor din rampa temporară în noul depozit care se va construi de către Consiliul Judeţean. Important este că acum intrăm în Consiliul Local cu o hotărâre pentru rampă și cumpărarea de utilaje astfel încât pe 15 octombrie să fim pregătiţi să nu mai intrăm într-o altă criză a gunoaielor”, a declarat Boc.


Astfel, Boc a găsit o soluţie pentru Cluj-Napoca, detaşându-se de Consiliul Judeţean Cluj care trebuie să construiască un centru de deşeuri pentru tot judeţul. Recent, Mihai Seplecan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a declarat că a găsit un investitor care să facă o rampă temporară la Turda.

Citeşte şi:


Boc face rampă de gunoi în Someşeni

abonare newsletter