monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Prinși de polițiști beți la volan sau fără permis

Poliţiştii clujeni au depistat vineri în trafic mai mulți șoferi „curajoși” care s-au urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice sau fără permis.

La data de 28 august a.c., în jurul orei 22.15, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei orașului Huedin au depistat un bărbat de 54 ani, din Huedin, care conducea un autovehicul pe DN 1 E60, în afara localității, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducătorului auto i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.


În cauză poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a unor substanţe” faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

De asemenea, mai arată reprezentanții IPJ Cluj, la data de 28 august a.c., ora 03:40, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Secția 2 Poliție, au depistat în trafic un conducător auto, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul neînmatriculat.


Bărbatul, de 24 de ani, din Cluj-Napoca, a fost identificat de către poliţişti conducând un autoturism, cu numere de înmatriculare expirate, pe strada Năsăud din Cluj-Napoca.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, neînmatriculat sau neînregistrat”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.


În 28 august a.c., în jurul orei 15:50, poliţişti rutieri din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești – Postul de Poliție Comunală Gilău au depistat un bărbat de 33 ani, din localitatea Gilău, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Republicii din Gilău, deşi se afla în perioada în care exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”,  faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.


Totodată, poliţiştii clujeni au aplicat vineri peste 120 sancţiuni contravenţionale, dintre care 27 pentru nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță şi 11 pentru traversări neregulamentare.

Potrivit reprezentanților IPJ Cluj, de asemenea, au fost ridicate în vederea suspendării 22 permise de conducere şi au fost reţinute 6 certificate de înmatriculare.