Actualitate

Festivalul Usturoiului va fi în Ţinutul Contelui Dracula

Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula 2015 are loc la Valea Străjii în perioada 4-6 septembrie și are un program special gândit astfel încât atât cei mari, cât și cei mici să aibă ceva de văzut și de făcut: trei zile, trei genuri muzicale, nenumărate surprize și bucurie fără limite!

sursa foto: ARHIVA sursa foto: ARHIVA

Pentru al treilea an consecutiv, Asociația de Promovare a Turismului ”Turist în Bistrița Năsăud” și CJ Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Cultură și Primăria comunei Tiha Bârgăului, implementează un concept îndrăzneț de valorificare a resurselor culturale populare în vederea dezvoltării turistice a unui colț de rai, neexploatat încă la adevărata lui valoare: Pasul Tihuța. Evenimentul aduce în prim plan mitul Dracula, primit ”de-a gata” de la romancierul Bram Stoker și tot ceea ce are mai bun județul Bistrița-Năsăud în materie de tradiții, gastronomie, port popular, meșteșuguri și jocuri de mult uitate.

Vineri, 4 septembrie, pe tot parcursul zilei, Lupii Apoulonului lasă Cetatea de la Alba-Iulia și vin să ne poarte prin negura vremurilor, cu un spectacol de reenactment cum n-ați mai văzut. La lăsarea serii e folk! Cu Vasile Bancea, Sorin Borzoș, Imre Emeric & Band și Magda Puskas.


Sâmbătă, 5 septembrie, se caută cel mai puternic bărbat din Ținutul Contelui Dracula la un concurs de bărbăție cum nu s-a mai văzut, iar cei care vor să știe cum le arată viitorul vor avea ocazia să afle! Seara e liber la distracție. Cele mai ascultate hituri ale verii se aud live la Valea Străjii! ADDA,  JO, Randy și UDDI vin la Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula. Iar cunoscutul VJ Mircea Zara face atmosfera incendiară!

Duminică, 6 septembrie, e timpul tradițiilor, dansului și muzicii populare. Ansamblurile profesioniste  de dans urcă pe scena festivalului, în timp ce cei mai iscusiți bucătari se vor întrece la cel mai usturoiat concurs de gătit.


Pe parcursul celor trei zile de poveste, copiii au parte de distracția lor: ateliere de creație artistică și meșteșugărească. Iar iubitorii lucrului de mână și a produselor tradiționale au trei zile în care pot să-și facă ”aprovizionarea”: Produs de Cluj și Produs în Bistrița-Năsăud sunt la Festivalul Usturoiului!

Ultimele Stiri
abonare newsletter