Actualitate

Încă o zi fără nicio plângere în cazul automatelor de bilete vandalizate. Îi pasă cuiva? - FOTO

Automatele de bilete au fost vandalizate în urmă cu câteva zile de persoane rămase necunoscute. Până în acest moment Primăria nu a depus plângeri la Poliţie, deşi compania care beneficiază de automatele de bilete este în subordinea Primăriei. În alte cazuri similare, însă, reprezentanţii administraţiei locale au depus imediat plângeri la Poliţie pentru vandalism.

Primăria a făcut plângere penală după ce statuia lui Matei Corvin a fost vandalizată, iar primarul Emil Boc îi avertiza pe făptași că mai devreme sau mai târziu tot vor fi prinși. „Primăria a făcut plângere penală. În acest moment, Poliția municipiului Cluj-Napoca corelează datele pe care le are, atât cele vizuale cât și alte date specifice pentru identificarea și prinderea făptuitorilor. Vreau să le transmit tuturor amatorilor de acte de vandalism cu privire la orice monument istoric din Cluj-Napoca să nu aibă liniște pentru că mai devreme sau mai târziu tot vor fi identificați”, spunea primarul Emil Boc.

Un alt caz similar a avut loc la Biserica Romano Catolică Sfântul Mihail din Piaţa Unirii. Conducerea lăcaşului de cult a sesizat Primăria şi Poliţia, care au deschis o anchetă, după ce lăcaşul de cult a fost vandalizat, zidurile exterioare ale acestuia fiind mâzgălite cu graffiti.


Anna Horvath, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, preciza la acea vreme că Primăria va lua măsuri pentru intensificarea supravegherii video din zona Pieţei Unirii, prin amplasarea unor camere suplimentare.

„Incidentul de la Biserica «Sf. Mihail» arată un fenomen în creştere de vandalizare a unor monumente din centrul istoric al Clujului, prin această formă de manifestare primitivă care aduce atingere acestor obiective. Trebuie să luăm şi alte măsuri, chiar prin instalarea unui post permanent de pază în Piaţa Unirii, indiferent de costuri”, a subliniat Horvath.


Dacă în cazul vandalizării statuii lui Matei Corvin şi a Bisercii Sfântul Mihail reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au depus imediat plângeri la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj şi au luat măsuri, în cazul automatelor de bilete, proiect aparţinând Companiei de Transport Public Cluj (companie subordonată Primăriei Cluj-Napoca), nu au depus nicio plângere până în acest moment. Contactaţi telefonic joi, 20 august, în jurul orei 20:00, reprezentanţii IPJ Cluj susţin că până la acel moment nu au fost depuse plângeri cu privire la ştergerea numelui Koloszvar de pe automatele de bilete.

O serie de fotografii au fost realizate de Bethlendi Tamás în data de 17 august, între orele 19 şi 20, cu cei care ar fi vandalizat aparatele.

Etichete: Kolozsvar ipj plangere
abonare newsletter