Actualitate

În Floreşti, gunoiul se aruncă lângă tomberon

În cea mai mare comună din Floreşti, mizeria şi distrugerea spaţiilor verzi sunt la ordinea zilei. Sătul, primarul Horia Şulea îi numeşte animale pe cei care fac aceste acte de vandalism.

Un covor de seminţe şi zeci de sticle de bere stau înşirate pe jos, lângă tomberon. Scena este din Floreşti, cea mai mare comună din România. Câteva fotografii care arată mizeria de nedescris din două zone ale comunei au fost postate de primarul Horia Şulea, pe pagina sa personală de Facebook.

“Tristeţe mare. Mizerie de nedescris în Parcul ANL şi Zona de Picnic. Covor de seminţe şi zeci de sticle de bere la 10 centimetri de tomberon. Ce fel de animale avem printre noi ?! Amenzi s-au dat şi se vor mai da! Dar nu putem pune post de poliţie 24/7 acolo”, a scris primarul. Nu au întârziat să apară şi comentariile. Dacă unii floreşteni sugerau să fie date amenzi în continuare, alţii spuneau să fie împrejmuite tomberoanele. “Domnule primar, o idee: nu s-ar putea împrejmui acel parc (nu ştiu cum e acum, nu am fost acolo), să se pună orar de funcţionare şi închis peste noapte? Dacă altfel nu se poate...Nu e bine că tot timpul se dau bani pe curăţenie, iar a doua zi e mizeria la loc”, a comentat Csilla Molnar.


În replică, Horia Şulea a afirmat că s-ar cheltui bani degeaba pentru realizarea unui gard, fiind foarte probabil ca acesta să fie rupt. O altă locuitoare a Floreştiului se întreabă în ce lume trăim după ce a văzut mai multe acte de vandalism. “Sinceră să fiu nu pot să înţeleg ce specimene trăiesc printre noi. Au fost în stare să taie şi benzile care leagă coşul de gunoi din staţia de pe Cetăţii, iar coşul l-au lăsat pe trotuar. Aşa au procedat cu toate coşurile de pe stradă. Nu cred că este lucru de copil. Aici este vorba de mână de bărbat. La ce le folosesc acele benzi nu îmi pot închipui. Pomi rupţi....în ce lume trăim?”, a scris Gina Danciu.

În ultima perioadă, tot mai multe distrugeri ale spaţiilor verzi şi ale mobilierului din parcuri au fost înregistrate în Floreşti.

abonare newsletter