Actualitate

OPINIE: Spitalul Județean, moșia PSD, condusă de arendașul Șușcă

Dacă aveți impresia că scandalul angajărilor ilegale la Spitalul Județean de Urgență Cluj în care cap de afiș este soția senatorului PSD Alexandru Cordoș, este un accident, ei bine, vă înșelați.

Mihaiela Cordoș, angajată la Spitalul Județean Cluj nu pentru performanțele ei în materie de administrație, ci pentru că este soția soțului ei, nu este decât o rotiță a mecanismului prin care PSD (la fel ca PDL și PNL înainte) călărește instituția.

Războiul declanșat de managerul Petru Șușcă, un economist cu nenumărate afaceri private (oare când mai are timp să se ocupe de administrarea Spitalului, ne întrebăm), i-a lovit pe cei cu rezultate în cercetare și medicină, nu pe frecangiii din birouri, puși de partid.


Clinica de Ginecologie I a rămas fără finanțare de la buget pentru Programul de Fertilizare In-Vitro, deși documentele erau depuse. Ginecologie I este condusă de dr. Florin Stamatian, cunoscut membru PDL. Așadar, nu merita bani de la Ministerul lui Bănicioiu.

Micuța Sara Maria Șendroiu a avut ghinionul să se nască - și să moară - la Cluj, pentru că părinții ei sperau că eminentul chirurg Constantin Ciuce i-ar putea salva viața. Nu aveau de unde să știe, sărăcii, că Ciuce e în conflict cu Șușcă. Nu contează că Ciuce e chirurg, că a fost rector al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, că are nenumărate operații dificile la activ; contează că nu e din același partid cu clica monstruoasă și roșie care a pus stăpânire pe Spitalul Județean și pe UMF, că nu e nici omul lui Băciuț, nici al lui Cordoş, nici al lui Irimie. Victima, Sara Maria, nici nu mai contează în războiul politic.


În ziua în care Monitorul de Cluj a scris cum s-a pierdut finanțarea de la buget pentru programul de Fertilizare In-Vitro megaprofesionistul Șușcă a început presiunile asupra noastră. Deși articolul conținea punctul lui de vedere, Șușcă i-a cerut imperativ unui coleg de la publicitate să îi intermedieze o întâlnire în biroul lui cu reporterul care a scris textul. De ce nu direct? De ce nu prin intermediul conducerii editoriale a ziarului? Pentru că mesajul era transparent: dacă mai scriem despre Spitalul Județean, mută contractele de publicitate la alt ziar. Lucru care s-a și întâmplat, a doua zi după articolul despre moartea micuței Sara Maria.

Deloc întâmplător, săptămânalul în care Șușcă publică acum anunțurile Spitalului Județean, l-a atacat pe Ciuce chiar în primul număr apărut după scandal, în care am numărat nu mai puțin de 5 (CINCI) anunțuri de la instituția în cauză. Coincidență? Noi credem că nu!


În ziua în care la Cluj se năștea și murea Sara Maria, Șușcă s-a consultat nu cu specialiști în medicină (cum ar fi slăvitul pentru unii, hulitul pentru alții Raed Arafat), ci cu un medic de carton, ministrul Nicolae Bănicioiu. Oare de ce era importantă pentru Șușcă părerea lui Bănicioiu? Pentru că ministrul îi putea ține (sau nu) spatele. Convins că de la București i se va da dreptate, Șușcă a condamnat-o pe nevinovata Sara Maria la moarte.

Acum, „medicul” Bănicioiu - care nu a profesat niciodată - i-a dat dreptate lui Șușcă, iar acesta, întocmai ca un câine turbat, s-a repezit să-și arate colții politici și să amenințe cu Justiția pe oricare medic al Spitalului Județean care va îndrăzni să facă altfel decât spune el. El, cel care a oprit un medic să încerce să salveze o viață pentru că nu avea o hârtie care să-i certifice competența. (Art. 204 Noul Cod Penal: Împiedicarea intervenției ajutoarelor pentru salvarea unei persoane de la un pericol iminent și grav pentru viața, integritatea corporală sau sănătatea acesteia, se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.)


Competentul Șușcă, în schimb, se mândrește cu gestul său.

Revenind la șantajul lui Șușcă, avem și noi un mesaj pentru „competentul” manager al Spitalului Județean de Urgență: PĂSTREAZĂ-ȚI BANII, MÂNJIȚI ACUM ȘI CU SÂNGELE UNUI COPIL, NOI VOM CONTINUA SĂ SCRIEM DESPRE NEREGULILE DE LA SPITALUL JUDEȚEAN. SĂ ÎI VISEZI IN FIECARE NOAPTE, PÂNĂ LA SFÂRȘITUL VIEȚII TALE!


Paul Niculescu

abonare newsletter