Actualitate

Clujenii vara nu dorm. Câinii, grătarele sub geamul vecinului şi fast-food-uri gălăgioase îi scot din minţi: “Mă trezesc înecat de fum”

Mirosurile cauzate de vecinii necivilizaţi îi deranjează pe tot mai mulţi clujeni. Primăria Cluj-Napoca este bombardată cu sesizări şi reclamaţii pe această temă.

Clujenii vara nu dorm. Câinii, grătarele sub geamul vecinului şi fast-food-uri gălăgioase îi scot din minţi: “Mă trezesc înecat de fum” Clujenii vara nu dorm. Câinii, grătarele sub geamul vecinului şi fast-food-uri gălăgioase îi scot din minţi: “Mă trezesc înecat de fum”

Lipsa de civilizaţie şi bun simţ din Cluj se vede cel mai bine în numărul mare de reclamaţii pe care le fac clujenii cu privire la concetăţenii care ignoră regulile simple de convieţuire în comunitate. Gălăgia, mizeria şi mirosurile sunt printre cele mai frecvente nemulţumiri legate de vecini.

O situaţie din cartierul Bună Ziua este de-a dreptul hilară, dar deranjată la modul cel mai serios pentru clujeanul al cărui geam de la dormitor este exact vis a vis de locul de făcut grătare al vecinilor. “Am şi eu o problemă cu vecinii care fac grătare în faţa blocului lor, într-un loc amenjat (barbeque), dar care se află vizavi de geamul dormitorului meu, iar eu fiind la etajul doi. Fiindcă e vară şi nu pot sta cu geamul închis, este a “n” oară când mă trezesc înecat de fum. Este ora 11.52 PM când pur şi simplu sunt nevoit să mă ridic din pat şi să vă scriu aceste rânduri. Deci nu mai resist”, îi scrie un clujean primarului Emil Boc.


Poliţia Locală nu poate da amenzi pentru fum

Clujeanul spune că a sunat la 112 şi la Poliţia Locală, dar nimeni nu i-a rezolvat problema. “Am sunat la 112, iar operatoare nu ştia pe cine să-mi dea la telefon. Ulterior cred că discuţia s-a încheiat cu poliţia comunitară care m-a întrebat dacă am alte reclamaţi referitoare la liniştea publică deoarece pentru fum nu au ce să le facă. Nu pot să reclam că e gălăgie dacă dânşii nu fac gălăgie. Dânşii locuiesc pe strada Erkel Ferenc, chiar ultimul bloc pe partea dreaptă (nu cunosc numărul), strada fiind înfundată. Sunt mutat recent dintr-o localitate mică în Cluj şi mă aşteptam la civilizaţie aici, dar e mai rău ca la ţară”, încheie bărbatul.

Fast-food-ul care nu îi lasă să doarmă

Clujenii care locuiesc în blocul cu fast-food-ul Rosa din centru spun că nu mai pot închidă un ochi toată noaptea din cauza clienţilor. “1. În cursul nopţii clienţii fac foarte mare gălăgie, fie urlă de beţie, fie cel mai des lasă muzica să sune la maxim în maşinile cu geamurile deschise. 2. Clienţii mănâncă în stradă şi produc mizerie pe jos. 3. Clienţii blochează stradă cu maşini staţionate pe banda de circulaţie, marcată clar cu staţionarea interzisă”, spune preşedintele asociaţiei de proprietari, într-o reclamaţie adresată primarului Emil Boc.


Oamenii solicit limitarea programului fast-food-ului, la ora 22.00.

Câinii mirositori şi gălăgioşi

Pe lângă vecinii care fac grătare sub geam şi fast-food-ul cu program prelungit, pe lista nemulţumirilor clujenilor se află şi un crescător de câini. “Am sesizat situaţia din strada D. Comşa nr. 29 privind câinii de la nr.31 care deranjează aproape un jumătate de cartier cu lătratul şi bătăile pe care le fac. Cel mai afectat sunt eu, care mă învecinez cu ei. În afară că mi-au rupt gardul de la grădină, mai suport şi mirosul îngrozitor de urină şi fecale care pătrunde în magazie şi în casă. S-au deplasat mai multe comisii la faţa locului dar văd că nu s-a luat nici o măsură şi vă daţi seama pe căldurile acestea ce mirosuri degajă, neavând posibilitatea de a spăla şi curăţi”, scrie clujeanul. Acesta spune că situaţia persistă de peste doi ani.

abonare newsletter