monitorulcj.ro Menu

Actualitate

COD GALBEN de ploi torenţiale în Cluj

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de ploi şi vijelii, valabilă inclusiv pentru judeţul Cluj. Codul este valabil de astăzi.

COD GALBEN de ploi torenţiale în Cluj

În intervalul 17 august, ora 16.00 - 18 august, ora 23.00, în majoritatea judeţelor va fi instabilitate atmosferică accentuată şi vor cădea cantităţi de apă semnificative. Doar nouă judeţe nu se află sub incidenţa codului galben de vremea rea.

“În perioada menţionată, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele deluroase şi montane, precum şi în nordul, nord-estul, centrul şi local în sud-estul ţării. Astfel, temporar se vor semnala averse, descărcări electrice, căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat, cu precădere în zona de munte 40....50 l/mp. Pe arii restrânse va cădea grindină”, se arată în avertizarea ANM. Fenomene specifice instabilităţii atmosferice vor fi şi în restul teritoriului, dar pe intervale mai scurte de timp.