Actualitate

Femeie găsită moartă în propria casă. A sunat la 112, dar nu a mai apucat să fie salvată

O profesoară de la Universitatea Babeș-Bolyai, Simona Bernat, din Cluj-Napoca, a fost găsită decedată în casă joi de către sora acesteia. Femeia sunase după ajutor la 112, însă i s-a făcut rău între timp și n-a mai putut răspunde medicilor la ușă. Aceștia au plecat, iar femeia a decedat în casă.

Simona Bernat a decedat în propria casă. Simona Bernat a decedat în propria casă.

Clujeanca s-a simțit rău și a sunat la 112. La locuința acesteia s-a prezentat o ambulanță, însă femeia nu a mai răspuns la ușă și nici la telefonul de pe care făcuse apelul de ajutor.

După ce au văzut că nu le răspunde nimeni şi nu o pot găsi pe femeia care a cerut intervenţia, medicii au plecat, crezând că este vorba despre un apel fals.


Femeia a fost găsită moartă după cinci zile de sora acesteia care a vizitat-o.

“Duminica trecută în jurul orei 10 Ambulanţa a fost solicitată personal de către o pacientă. Ambulanţa a ajuns la locul solicitării însă nu a putut intra nici măcar în bloc pentru că nu a mai răspuns nimeni. S-a intrat în bloc cu ajutorul unei vecine, s-a ajuns la apartament, s-a sunat la uşă, s-a încercat inclusiv fizic uşa. A fost solicitat de la dispecerat numărul de mobil al solicitantei. S-a ascultat inclusiv cu urechea pe uşă. Nu a răspuns nimeni. Dispeceratul a încercat să mai sune de câteva ori  şi nu a răspuns nimeni. Echipajul a plecat la alt caz”, a declarat Horia Simu, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Cluj, pentru un post de televiziune.


O anchetă a fost pornită și se vor asculta înregistrările telefonice din ziua în care femeia a sunat la 112.

Cine este femeia decedată?

Simona Bernat avea 41 de ani şi era profesoară la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Ea a absolvit Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei în anul 1997. Pe lângă activitatea universitară, Simona Bernat era şi preşedintele fondator al Asociaţiei Learn&Vision, o asociaţie care se ocupă cu cercetarea în educaţie.

abonare newsletter