Actualitate

Primăria cumpără, cu 130.000 lei, grilaje de protecție a arborilor

Pe alveolele copacilor din zona centrală a orașului vor fi montate dispozitive de protecție.

Primăria cumpără cu 130.000 lei grilaje de protecție a arborilor Primăria cumpără cu 130.000 lei grilaje de protecție a arborilor

Costul total al achiziției este de 130.645 lei, fără TVA, concursul de achiziții publice fiind câștigat de SC Turnătoria Metalul SRL. “Montarea la locul definitiv se va face de către furnizor, la solicitare și sub supravegherea beneficiarului. Montarea presupune adaptarea dimensiunilor alveolei la dimensiunile ramei de fixare, în funcție de situație, fie prin extinderea acesteia, fie prin reducere, fixarea cadrului metalic de marginile alveolei (beton sau borduri) și fixarea grilajului. Se menționează că obligatoriu segmenții grilajului vor fi fixați cu sistem antifurt. Garanția oferită grilajelor va fi de minim trei ani și durata de viață va fi de minim 10 ani”, se arată în caietul de sarcini.

Grilajele la alveole vor fi montate în zona centrală, iar în celelalte zone din oraș alveolele vor fi desființate ca urmare a unei solicitări a consilierului local PNL, Ioan Bîldea. “Pe zona centrală, străzile Moților, Memorandumului, Avram Iancu, Horea cuprinse în noile proiecte de modernizare, aflate la ora actuală în derulare, sunt prevăzute plantări de arbori cu balot și montarea de grătare metalice la noile alveole pentru a împiedica călcarea excesivă a gazonului”, au precizat reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca într-un răspuns la o solicitare a consilierului Ioan Bîldea.

abonare newsletter