monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Liber cu câinii în autobuz, din luna octombrie

Primarul Emil Boc a promis că regulamentul privind plimbarea și accesul câinilor cu stăpân pe domeniul public va fi votat în Consiliul Local, în toamnă.

Liber cu câinii în autobuz, din luna octombrie

Noul regulament privind plimbarea și accesul câinilor cu stăpân pe domeniul public este aproape finalizat din primăvară, dar nu a ajuns încă în Consiliul Local. În urmă cu câteva zile, consilierul local Csoma Botond, care a fost implicat în grupul de lucru pentru realizarea regulamentului a declarat pentru monitorulcj.ro că lucrurile s-au împotmolit la problema accesului cu câini în mijloacele de transport în comun din cauză că Primăria și Compania de Transport Public nu au ajuns la un consens.

La ultima ședință de Consiliu Local, primarul Emil Boc a declarat că regulamentul este în fază finală. “Regulamentul este în fază finală, în fiecare săptămână reprezentanții Primăriei și ONG-urile se întâlnesc și discută toate aspectele legale. A mai fost nevoie de o discuție juridică suplimentară cu privire la faptul că s-a solicitat preluarea in extenso a unor prevederi din lege în regulament care în mod normal pe tehnica legislativă nu ar fi fost nevoie din moment ce există deja regementările respective”, a afirmat Boc.


Trebuie găsită o soluție de echilibru

În ceea ce privește accesul cu câini în mijloacele de transport în comun, primarul a spus că trebuie găsită o soluție de echilibru care să dea acest drept stăpânilor patrupedelor. “A rămas în analiză şi probabil Consiliul Local va decide problema accesului câinilor în mijloacele de transport în comun. Trebuie să găsim o soluţie fără a cădea dintr-o extremă în alta, dar acolo unde nu există pericol public, unde nu există risc pentru nimeni, să putem da un asemenea drept, evident restricţionând acolo unde este cazul şi există riscul de a pune în pericol siguranţa cetăţenilor. Trebuie găsită această soluţie de echilibru şi probabil că va rămâne o soluţie care va urma să fie tranşată în Consiliu. Cert este că în luna august regulamentul am cerut să fie finalizat pentru a rămâne în dezbatere publică până în septembrie- octombrie cel târziu să fie pus pentru şedinţa finală a Consiliului Local”, a declarat Boc.