Actualitate

Teatru de vară pe Cetățuie. Când va fi realizat acest obiectiv

În ședința de Consiliu Local de miercuri a fost votat un proiect de hotărâre privind cumpărarea de către Primărie a unui imobil de pe Cetățuie.

Primăria Cluj-Napoca va amenaja un teatru de vară pe Cetățuie. Terenul necesar pentru această investiție va fi cumpărat de autoritățile locale de la actualul proprietar, Unita Turism. “În ședința de Consiliu Local de la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie, vom avea proiectul de hotărâre privind cumpărarea și dreptul de preemțiune al Primăriei asupra terenului de pe Cetățuie pentru teatrul de vară”, a declarat primarul Emil Boc.

Negocierile autorităților locale cu proprietarii terenurilor de pe Cetățuie au început de cel puțin trei ani, acum conturându-se rezultatele concrete ale acestora. În ședința de Consiliu Local de miercuri a fost votată cumpărarea unui imobil de pe Cetățuie, cu 20.000 euro. Clădirea este monument istoric și este format din pavilion parter plus etaj, la parter cu două camere și gang de trecere la etaj, cu patru camere. Pe lângă acest imobil, în preț este inclus și un teren de 219 mp.


După ce va fi cumpărată și cealaltă porțiune de teren, autoritățile locale vor putea începe demersurile pentru amenajarea unui teatru de vară despre care se vorbește încă din acum trei ani.

În ultimii doi ani, Ordinul Arhitecților din România, filiala Transilvania a atras atenția asupra necesității amenajării acestei zone prin proiectul Scena Urbană. Anul acesta, pe Cetățuie a avut loc concertul de operă Carmen, iar în anii anteriori clujenii s-au putut bucura de muzică de fanfară, balet în aer liber, instalații de lumini, programe pentru copii, tur ghidat, ateliere de film și foto.


În anul 2012, Ordinul Arhitecţilor din România (OAR) Filiala Transilvania a organizat o tabără de vară pentru studenţii de la Arhitectură. În cadrul acestui eveniment a fost organizat un concurs de idei pentru amenajarea Cetăţuii în scop turistic, urmând ca cele mai bune idei să fie prezentate Primăriei Cluj-Napoca şi puse apoi în practică. Proiectul nu a mai fost însă realizat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter