Actualitate

Clujean cercetat penal pentru punerea în circulaţie a unor produse contrafăcute

Polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit într-un container sosit din China în Portul Constanța Sud Agigea, jucării susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 100.000 lei dacă ar fi fost originale.

În data de 31.07.2015, în intervalul orar 09.00 — 13.00, polițiștii de frontieră au efectuat la rampa existentă în cadrul portului, controlul unui container sosit din China pe adresa unei firme cu sediul în Cluj.

În urma controlului au fost identificate 18 articole reprezentând jucării pentru copii (statui din fibră de sticlă cu personaje din desene animate), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 100.000 lei dacă ar fi originale care au fost indisponibilizate de către lucrătorii vamali până la finalizarea cercetărilor și luarea măsurilor ce se impun.


Polițiștii de frontieră le-au întocmit administratorului societății comerciale, un cetățean român de 30 de ani domiciliat în Cluj-Napoca, dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută și sancționată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84 /1998 republicată.

abonare newsletter