Actualitate

Câine maltratat în Chinteni la o pensiune pentru animale? - FOTO

O femeie care şi-a cazat câinele două zile la pensiunea Căsuţa Animalelor din Chinteni îi acuză de neglijenţă pe reprezentanţii pensiunii după a observat că animalul avea zgârieturi pe burtă. Reprezentanţii pensiunii se apără şi susţin că nu sunt vinovaţi cu nimic.

Denisa Seician şi-a cazat câinele, un bulldog francez, la pensiunea Căsuţa Animalelor din Chinteni şi a plătit pentru el o cameră separată pentru că animalul are anumite dificultăţi.

„Vineri, atât în timpul conversaţiei telefonice, cât şi la sosire i s-a explicat doamnei, care urma să îl găzduiască, dificultatea pe care o are Batman (bulldog francez) în socializarea cu alţi câini, în primul rând din cauza respiraţiei sale greoaie care este mereu confundată de alţi masculi cu mârâit şi mai apoi faptul că modul lui normal de a se comporta cu alţi câini constă în încercarea de a-I monta. Ni s-a promis că se vor avea în vedere aceste aspecte în timpul şederii sale”, a spus Denisa Seician.


Zgârieturi pe burtă după două zile

Când s-a dus să-şi ia câinele acasă, femeia susţine că l-a găsit cu zgârieturi pe burtă.

„Duminică, mergând să ridic caţelul, am găsit un domn care era evident ocupat cu alte activităţi decât supravegherea lui Batman. Câinele se afla într-un ţarc cu mulţi alţi câini (majoritatea masculi) printre care şi unii de talie mare. Luându-l în braţe, am observat zgârieturi sângerânde în jurul pântecelui său. Mi s-a spus că a lătrat mult în cuşcă şi a fost scos în ţarc (din câte am putut deduce, el şi-a petrecut mare parte din weekend, probabil şi noaptea afară, asta chiar dacă am plătit pentru o cameră separată). În ţarc a început să monteze şi a fost montat pâna s-a ajuns la răni. Mă întreb…în condiţiile în care avea deja rană…câinele de ce încă era în cuşca plină de praf şi câini care evident urmăreau să continue să încerce să se urce pe el? Mi s-a spus că Batman a refuzat să mănânce pentru două zile. Am constatat de asemenea că era extrem de însetat, îi curgeau ochii şi nu putea sta în picioare. Nu a fost în stare să coboare din maşină. În casă nu a avut puterea de a roade un biscuite. A dormit neîncetat 26 de ore şi de fiecare dată când făcea doi paşi, trăgându-şi piciorul, eşua pe podea”, susţine femeia.


Denisa Seician susţine că a avut o întâlnire cu reprezentanţii pensiunii, iar aceştia ar fi jignit-o.

„Luni la insistenţele mele, m-am întâlnit cu cei doi reprezentanţi ai pensiunii pentru a controla starea de sănătate a câinelui. Printre jignirile deosebite şi atacurile piperate venite din partea celor cărora le-am încredinţat un membru al familiei mele pe care aşteptam să îl recuperez într-o stare asemănătoare cu cea în care l-am lăsat la pensiune, am primit rezultatele consultului: suprainfecţie la nivelul dermei în jurul pântecelui, suprainfecţia prepuţului şi infecţie la ochi. În cazul piciorului pe care îl trage încă nu s-au exprimat veterinarii deoarece este posibil să fie o febră musculară puternică. Tratament: 10 zile de antibiotic, picături de ochi, consulturi zilnice, unguent local şi desigur…purtarea unui colier, care de altfel reprezintă o exprienţă uşor traumatizantă pentru câine”, mai precizează Denisa Seician.


Ce reacţie a avut asociaţia

Reprezentanţii pensiunii se apără şi susţin că animalul a plecat pe picioarele lui acasă.

„Ne-a fost adus un căţel, iar la plecare a plecat pe picioarele lui. Sincer vă spun nu m-am uitat dacă avea zgârieturi. Căţelul a plecat pe picioarele lui acasă. Nu ştiu dacă acele zgârieturi s-au petrecut la noi. Câinii se jucau. Câinii au locul lor, dar nu pot să nu-i las afară. Câinele despre care vorbim era foarte jucăuş, avea o stare de spirit foarte bună şi a fost pus în ţarc cu alţi câini să se joace”, au spus cei de la pensiune.


Reprezentanţii pensiunii susţin că femeia ştia de faptul că animalul va fi scos afară la plimbare împreună cu alţi câini.

„Normal că ştia doamna că o să iasă afară alături de alţi câini. Noaptea a stat în locul pe care l-a comandat doamna respectivă, iar ziua timp de trei ore a fost scos afară pentru a se mişca. Astfel de probleme noi nu am mai avut niciodată cu niciun client. Nici medicii nu au putut să spună exact dacă rănile câinelui i-au apărut în ultimele zile”, au declarat reprezentanţii pensiunii, care spun despre Denisa Seician că este „puţin isterică”.


Primarul comunei Chinteni susţine că până în acest moment nu au fost probleme cu cei de la pensiune. „Nu au fost probleme. Doamna care se ocupă de pensiune iubeşte foarte mult animalele şi le îngrijejte foarte bine. Sunt oameni importanţi şi din Cluj care-şi aduc animalele aici”, a spus Lucia Suciu.

abonare newsletter