Actualitate

FOTO VIDEO Focuri de armă în Grigorescu. Polițiștii au tras cu gloanțe pentru a-i opri pe doi șarlatani

Doi bărbați bănuiți de comiterea mai multor înșelăciuni prin metoda accidentul au fost prinși de polițiști în urma unei urmăriri ca-n filme. Pentru că nu au oprit la filtre, oamenii legi au fost nevoiți să tragă cu arma după fugari.

Circa 20.000 de lei şi 40 de lire sterline, bani care au provenit din înşelăciuni, au fost găsiţi de poliţişti în urma percheziţionării autoturismului celor în cauză.

Polițiștii clujeni au organizat miercuri, 29 iulie, o acțiune de prindere în flagrant a unor bărbați care au înșelat mai multe persoane prin metoda accidentul.


Cei doi bărbați au fost interceptați în trafic în cartierul Grigorescu, imediat după ce au înşelat o femeie de 85 de ani, din Cluj-Napoca. Aceasta le-a dat bărbaților circa 4.000 de lei.

Șoferul nu s-a conformat indicaţiilor şi somaţiilor efectuate de poliţişti, continuându-şi deplasarea. Poliţiştii au pornit într-o urmărire ca-n filme pe urmele fugarilor, fiind instituite filtre la toate ieşirile din judeţ.


Cei doi au fost prinşi în scurt timp în localitatea Luna, din Câmpia Turzii, după ce şi-au abandonat autoturismul şi au fugit pe câmp, pentru a se face nevăzuţi.

În urma percheziţiei autoturismului, au fost găsiţi circa 20.000 de lei şi 40 de lire sterline, bani care provin din comiterea de înşelăciuni.


În cadrul acestei acţiuni, poliţiştii au fost nevoiţi să facă uz de armă. În urma acestei măsuri, nicio persoană nu a fost rănită.

„În activităţile desfăşurate de poliţişti s-au implicat şi cetăţeni cu spirit civic, care şi-au oferit sprijinul pentru depistarea celor în cauză. Cei doi, de 21 şi 26 de ani, din judeţul Călăraşi, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.


Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

abonare newsletter