Actualitate

Ungurii susțin reglementarea mai strictă a imigrației

Majoritatea ungurilor care au răspuns chestionarului privind migrarea trimis de Guvernul ungar cred că este nevoie de reguli mai stricte la nivel naţional şi european pentru a opri fluxul de imigranţi ilegali, a declarat purtătorul de cuvânt Zoltan Kovacs.

Un procent aproape neglijabil de respondenţi nu a fost de acord cu afirmaţiile din chestionar, a declarat Kovacs într-o conferinţă de presă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului ungar a spus că 70% dintre respondenţi au considerat că extinderea ameninţării teroriste este o tendinţă ce are un impact asupra vieţilor lor, 25 la sută fiind nesiguri şi 3,6 la sută spunând că nu consideră acest lucru important. Kovacs a adăugat că 39,3 la sută dintre respondenţi au crezut că există un risc „mare” ca un atac terorist să aibă loc pe teritoriul ungar, în timp ce 56 la sută au spus că acest lucru este „posibil”. Doar 3,7 la sută au spus că nu există niciun risc cu privire la un asemenea atac.


O legătură între creşterea ameninţării teroriste şi „politica de migraţie prost controlată de la Bruxelles” a fost făcută de 61 la sută dintre respondenţi, în timp ce 27,8 la sută dintre aceştia au fost „în mare parte de acord” cu această afirmaţie, iar 11,1 la sută au afirmat că nu există o asemena legătură.

Kovacs a mai spus că 97 la sută dintre respondenţi au văzut o adevărată „problemă” în creşterea migraţiei economice, în timp ce 72,6 la sută au spus că sunt „conştienţi" de această problemă, 23,4 la sută au spus că au „auzit” de acest lucru, iar 3,9 la sută nu au auzit de acest lucru.


Purtătorul de cuvânt al guvernului ungar a declarat că 72,7 la sută dintre respondenţi au spus că „au fost în totalitate de acord” că locurile lor de muncă ar putea fi ameninţate de imigranţii economici, 18,8 la sută spunând că „sunt în mare parte de acord” şi 8,5 la sută precizând că nu se simt ameninţaţi.

Un procent de 77,4 dintre respondenţi a spus că politicile Bruxellesului privind migrarea au eşuat şi că este nevoie de noi reglementări, 17,5 la sută au fost „în mare parte de acord” cu această poziţie, în timp ce 5 la sută nu au fost de acord. Nu mai puţin de 89,7 la sută au spus că vor susţine implementarea de către guvern a unor reguli mai stricte privind migraţia, 7,5 la sută au spus că vor susţine parţial măsurile, în timp ce 2,8 la sută au spus că nu vor susţine reglementări mai stricte. Kovacs a spus că răspunsurile date la această întrebare au influenţat în mod semnificativ deciziile guvernului de a implementa o închidere temporară a frontierei şi construirea unui gard de-a lungul graniţei Ungariei cu Serbia.


Kovacs a spus că 87,9 la sută dintre respondenţi au fost de acord că cei care au trecut frontiera ilegal ar trebui reţinuţi, în timp ce 9,3 la sută au fost parţial de acord şi 2,8 la sută nu au fost de acord cu o asemenea abordare. Nu mai puţin de 86,1 la sută au fost „în totalitate de acord” că cei care au tracut ilegal graniţa au trebui trimişi înapoi, 10,2 la sută au fost parţial de acord şi 3,6 la sută dintre respondenţi nu au fost de acord.

Kovacs a spus că 82,7 la sută au spus că imigranţii economici ar trebui să contribuie la costurile de primire şi plasare a lor, 13,5 la sută au fost parţial de acord cu această afirmaţie, iar 3,8 la sută nu au fost de acord.


Un procent de 60,6 dintre respondenţi a spus că faptul că unele state membre UE ajută ţări de unde provin imigranţii reprezintă un mod de a gestiona criza, în timp ce 15 la sută nu au fost de acord cu aceste măsuri, iar 24 la sută au fost parţial de acord cu această abordare.

Purtătorul de cuvânt a declarat că 92,9 la sută dintre respondenţi au spus că este mai importanta susţinerea familiilor şi copiilor ungari decât susţinerea imigranţilor. Alţi 5,3 la sută au fost parţal de acord, în timp ce 1,7 la sută nu au fost de acord cu această afirmaţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter